Γράφει ο mitsos175. 

Μια είδηση που πέρασε στα "ψιλά" της ειδησεογραφίας ήταν η καταδίκη του Ι. Διώτη, σε φυλάκιση 10 ετών με αναστολή. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ καταδικάστηκε ομόφωνα από το τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας γιατί δεν προχώρησε στην αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας Λαγκάρντ. Το δικαστήριο έκρινε πως όλες οι ενέργειές του έγιναν για να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν, τα 2.059 πρόσωπα της λίστας.

Ελάχιστα πράγματα για το ποιόν του Ι. Διώτη

Ο πρώην εισαγγελέας έχει προσφέρει διαχρονικά πολύτιμες να υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα.
Από τον ρόλο του στο «βασανιστήριο του Ευαγγελισμού» σε βάρος του Σάββα Ξηρού -πολλές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο του Σ. Ξηρού «Η μέρα εκείνη. 1560 ώρες στην εντατική»- και της καταγγελία της συντρόφου του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, Μαϊτέ Πεϊνό, η οποία είχε αποδώσει στον Διώτη χυδαία συμπεριφορά καθώς κατά την ανάκρισή, της είχε απευθύνει "διάφορες ερωτήσεις προσωπικού χαρακτήρα, αδιάκριτες και χυδαίες", μέχρι το πώς χειρίστηκε την υπόθεση της αυτοκτονίας (;) του στελέχους της Vodafone Κωνσταντίνου Τσαλικίδη, μιας υπόθεσης η οποία σχετιζόταν με το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Και σ’ αυτές τις «αποστολές» του ο Διώτης τα πήγε «περίφημα».
Εκεί που είχε πρόβλημα ήταν όταν προσπάθησε να επαναλάβει το "έγκλημα του Ευαγγελισμού". Δηλαδή, να ανακρίνει στην Εντατική τον σοβαρά τραυματισμένο με δυο σφαίρες στην κοιλιά και μια στο στήθος, Γ. Δημητράκης, όταν αυτός επιχείρησε μαζί με συνεργούς του ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, και δέχτηκε πυροβολισμούς από αστυνομικούς, τον Γενάρη του 2006.
Τότε αντέδρασαν έντονα οι γιατροί του νοσοκομείου δηλώνοντας ότι ο τραυματίας δεν μπορεί να ανακριθεί, διότι δεν έχει διαύγεια πνεύματος εξ’ αιτίας των σοβαρών τραυμάτων που έφερε.

Γ’ αυτό το πολιτικό κατεστημένο «εκτίμησε» τις δραστηριότητές του. Από τότε που ο Μ. Χρυσοχοϊδης Υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας τον διόρισε σε θέση ειδικού συμβούλου στο Πολιτικό Γραφείο του, μέχρι τότε που του έδωσαν το πόστο σαν επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, σε αντικατάσταση του Γιάννη Καπελέρη τον Μάη του 2011.

Η υπόθεση «Λίστα Λαγκάρντ» -και η συμβολή σ' αυτήν πολιτικών προσώπων και του Ι. Διώτη-, είναι σημαντική γιατί αποκαλύπτει πως η αφρόκρεμα της πολιτικής και της οικονομίας επί δεκαετίες έχει βρει τον τρόπο να φοροδιαφεύγει και να αυτοαμνηστεύεται. Αποκαλύπτει πως οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν τα πάντα, ακόμη και παρανομίες, για να μην διαταράξουν την καταστροφική για τη χώρα λειτουργία αυτού του συστήματος, γιατί είναι το δικό τους σύστημα. (Διαβάστε εδώ)

Η έδρα του δικαστηρίου δεν είχε άλλη επιλογή παρά να δικάσει τον Ι. Διώτη γιατί όπως έγραφε ανάρτηση του μπλοκ μας είναι "είναι τουλάχιστον «περίεργη» στάση του Γ. Διώτη που μόνος του δέχτηκε να στοχοποιηθεί για να βγούνε «λάδι» Βενιζέλος και σε ένα βαθμό και ο Παπακωνσταντίνου".  
Μάλιστα τότε συμπληρώναμε ότι: "Δεν ξέρουμε τις σκοπιμότητες και τις παρασκηνιακές καταστάσεις που υπήρξαν για να κρατήσει την συγκεκριμένη στάση ο πρώην εισαγγελέας".

Δεν φανταζόμαστε να υποθέτετε ότι αυτός ο κρατικός Λειτουργός (με το Λ κεφαλαίο) είχε διαβεβαιώσεις από "αρμοδίους" ότι με την στάση του και θα βγάλει πεντακαθαρίδη τον Βενιζέλο για την εμπλοκή του με την λίστα Λαγκάρντ και ο ίδιος θα ξελάσπωνε από τις δικές του ευθύνες με μια ποινή με αναστολή;

Να χαίρεστε τους λειτουργούς σας. Παπάδες, δικαστές ή οτιδήποτε άλλο. Προπάντων δε τους βουλευτές, που πεινάνε οι κακόμοιροι… για ανθρώπινο κρέας.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.