του Φώτη Κυζάκη *

Βρισκόμαστε εν έτη 2017, μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία της χώρας μας, μια περίοδο μεταρρυθμίσεων για κάποιους, λεηλασίας για άλλους… ξαφνικά έρχεται η είδηση ότι ένα 15χρονο μπορεί να αλλάξει στο ληξιαρχείο το φύλο του! Με άλλα λόγια, όταν θα γίνονται οι πλειστηριασμοί και θα χάνει κάποιος το σπίτι του, ως «αντάλλαγμα» θα του δίνεται το δικαίωμα αλλαγής φύλου. Δεν είναι πολύ ωραίο να σου κόβουν την ελάχιστη (πια) σύνταξη αλλά να βλέπεις στην τηλεόραση ότι αποτελεί προοδευτική μεταρρύθμιση το δικαίωμα αλλαγής φύλου;(!)

Κανείς δεν είπε ότι δεν αποτελεί κάτι δίκαιο, σεβαστό ή κάτι ωφέλιμο για μια ομάδα ανθρώπων, αλλά ταυτόχρονα κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο κοινωνικής-ανθρωπιστικής κρίσης, που υπάρχουν πολύ πιο σημαντικά θέματα να λυθούν και να γίνουν προοδευτικές αλλαγές. Εξάλλου ένα ΠΑΙΔΙ 15 ετών δεν έχει την πνευματική αλλά και βιολογική ωριμότητα να αποφασίσει για ένα τόσο λεπτό θέμα.

Είναι εμφανές ότι πίσω από αυτό το Νομοσχέδιο υπάρχουν σκοπιμότητες. Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να γεμίσει τα κενά και τις πληγές του σε ψηφοφόρους «κερδίζοντας» την ψήφο των ομοφυλόφιλων-μειονοτήτων, δεν καταλαβαίνουν όμως ότι με αυτό τον τρόπο θα έρθουν ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα. Θα φέρει κοινωνική σύγχυση και διχασμό, σε μια περίοδο που θέλουμε τον λαό ενωμένο και συγκροτημένο. Όταν λοιπόν είπα αυτά σε έναν γνωστό μου, κομματικό του ΣΥΡΙΖΑ, με είπε φασίστα και ότι είμαι ομοϊδεάτης εκείνων που καταστρατηγούν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Με άλλα λόγια είμαι φασίστας επειδή έχω διαφορετική άποψη (!)

Δεν νιώθω καθόλου προσβεβλημένος, ως άντρας, για την αλλαγή φύλου, όπως υποστηρίζουν κάποιοι. Θεωρώ πολύ σημαντικά τα δικαιώματα των διεμφυλικών και των τρανς, σέβομαι και καταπολεμώ τον ρατσισμό και τις περιθωριοποιήσεις απέναντι σε αυτά τα πρόσωπα, αλλά σέβομαι ταυτόχρονα και τον άνθρωπο ο οποίος τρώει από τα σκουπίδια ή ακόμα και την γιαγιά που τις έχει κοπεί η σύνταξη, γιατί φαντάζομαι ότι είναι η δική μ γιαγιά. Υπάρχουν λοιπόν προτεραιότητες στις «μεταρρυθμίσεις» και αυτό πρέπει να είναι αποδεκτό από όλους μας!


Ο Φώτης Κυζάκης είναι μαθητής της 3ης Λυκείου στο 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.