Δημιουργούν  τις δικές τους  αυτόματες μηχανές,  και έρχονται σ' επαφή με μορφές ρομποτικής , και μηχανών με νοημοσύνη. Τα παιδιά  του νηπιαγωγείου αλλά και των πρώτων τάξεων του Δημοτικού σχολείου, δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους  κατασκευάζοντας το δικό τους ρομποτικό μηχάνημα , και εισάγονται στον κόσμο  της επιστήμης  μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι  και πρωτότυπα πειράματα.
Ο Μικρόκοσμος γύρω μας
Για 4η συνεχή χρονιά οι Peiramatistas εξερευνούν στο Νόησις τα μονοπάτια της Επιστήμης και της Τεχνολογίας μέσα από έξι θεματικά εργαστήρια:

  • Αέρας.
  • Ζωή και πτήσεις
  • Το νέο ηλιακό σύστημα
  • Τροχοί και κίνηση
  • Αυτόματες μηχανές
  • Ο μικρόκοσμος γύρω μας
  • Ο ηλεκτρισμός και άλλες φυσικές δυνάμεις.
Στην ουσία τα παιδιά περνούν κυκλικά, χωρισμένα σε ομάδες  από έξι διαφορετικά εργαστήρια, προσεγγίζοντας με πρωτότυπο τρόπο  έννοιες της Επιστήμης και της Τεχνολογίας.

«Στους Peiramatistas δύο είναι οι βασικές μας προσεγγίσεις:«Συστηματική και στοχευμένη παρατήρηση μέσα από μικροσκόπια και έτοιμα δείγματα ( π.χ κύτταρα βλαστού και φύλλων). Τα παιδιά παρατηρούν τα δείγματα, περιγράφουν τα ευρήματά τους, τα ζωγραφίζουν και μας τα παρουσιάζουν. Ακόμη, μέσα από πειράματα με απλά μαγειρικά υλικά ανιχνεύουμε αυτό που δεν μπορούμε να δούμε: τους μύκητες να ζωντανεύουν και να πολλαπλασιάζονται μέσα στη ζύμη της μαγιάς των αρτοσκευασμάτων. Στο ίδιο πείραμα δοκιμάζουμε και καταγράφουμε ουσίες που ενισχύουν ή ουσίες που αποδυναμώνουν τη ζωή των μικροοργανισμών», εξηγούν οι υπεύθυνοι του προγράμματος «Γνώση και Εμπειρία»

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.noesis.edu.gr/peiramatistas-2017-2018-october/

Ρομποτική για παιδιά Δημοτικού

Builders little Einsteins και Pathfinders
Ανακαλύπτω τον κόσμο των κατασκευών και μαθαίνω βασικές αρχές της μηχανικής. Κατασκευάζω με οδηγίες, αλλά αφήνω και τη φαντασία μου να δουλέψει. Μαθαίνω από τους μεγάλους αλλά τους δείχνω και έναν άλλο τρόπο σκέψης: αυτό των μικρών παιδιών. Δουλεύω μόνος μου , αλλά και με παρέα.
Πάνω σ αυτό το σκεπτικό  «χτίζονται» τα νέα προγράμματα ρομποτικής  στο Νόησις που απευθύνονται σε παιδιά προνηπίων έως και της ΣΤ Δημοτικού.

Προγράμματα ανά ηλικία:

 Martians starter για παιδιά προνηπίων και νηπίων
Σ' αυτό το στάδιο τα παιδιά ανακαλύπτουν τον κόσμο των κατασκευών και μαθαίνουν βασικές αρχές της μηχανικής.

Builders  Starter για παιδιά α και β Δημοτικού
Σ αυτό το εργαστήριο τα παιδιά αρχίζουν να χτίζουν στιβαρές και ανθεκτικές κατασκευές, μαθαίνουν για τους αισθητήρες και τους κινητήρες και ξεκινούν να …γράφουν απλά προγράμματα.

Little Einsteins Starter για παιδιά Γ και Δ  Δημοτικού
Σ αυτό το στάδιο δίνεται περισσότερη βαρύτητα στους αυτοματισμούς. Τα παιδιά μαθαίνουν να προγραμματίζουν τα ρομπότ που κατασκευάζουν και βελτιώνουν τις κατασκευές τους.
Pathfinders starter Ε και ΣΤ Δημοτικού
Στο εργαστήριο τα παιδιά των τελευταίων τάξεων του Δημοτικού μαθαίνουν προχωρημένες έννοιες της μηχανικής, κατασκευάζουν σασί για το ρομπότ τους και τα προγραμματίζουν ακολουθώντας όλες τις δομές ενός σύγχρονου προγραμματιστικού περιβάλλοντος.

Αναλυτικά στοιχεία και περισσότερο υλικό για τα εργαστήρια Ρομποτικής στο:
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.