Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε άλλοι τραυματίστηκαν από συνωστισμό κατά τη διανομή τροφίμων στην περιοχή Εσαουίρα (δυτικά) στο Μαρόκο, ανακοίνωσε επίσημη πηγή.

Η τραγωδία σημειώθηκε στην κοινότητα Σίντι Μπουλααλάμ (περίπου 60 χλμ. βορειοανατολικά της Εσαουίρα), ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς να διευκρινίσει τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού.

Τοπικά MME ανέφεραν πως ένας «μαικήνας» οργάνωσε στη διάρκεια του πρωινού την επιχείρηση διανομής τροφίμων σε έναν στεγασμένο υπαίθριο πάγκο της αγροτικής κοινότητας. Όμως γρήγορα «κατακλύστηκε από το πλήθος» που αποτελείτο σχεδόν από 800 ανθρώπους, κυρίως γυναίκες.

Σύμφωνα με τις μαροκινές αρχές, έχει ξεκινήσει έρευνα προκειμένου να «προσδιοριστούν οι συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και να αποδοθούν οι ευθύνες».

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πως ο βασιλιάς Μοχάμεντ ΣΤ' έδωσε οδηγίες προκειμένου να «παρασχεθεί η απαραίτητη υποστήριξη στις οικογένειες των θυμάτων και των τραυματιών».

Ο βασιλιάς αποφάσισε επίσης να «αναλάβει προσωπικά τα έξοδα ενταφιασμού και κηδείας των θυμάτων και παροχής ιατρικής φροντίδας στους τραυματίες», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.