Η βία στον κόσμο δεν έχει σταματημό ...
Έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Παρασκευής σε τέμενος στην Αίγυπτο.

Συγκεκριμένα, η έκρηξη ταρακούνησε το βόρειο Σινά και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς. Η έκρηξη σημειώθηκε σε περιοχή γύρω από τέμενος και στη συνέχεια ακολούθησε ένοπλη επίθεση με πυρά από αγνώστους που γάζωσαν τους πιστούς. Οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου βλέπουν το Ισλαμικό Κράτος πίσω από την επίθεση.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, μάρτυρες ανέφεραν ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε κοντά στο τέμενος αλ-Ράουντα, στην πόλη Μπιρ αλ Αμπντ, και οι ένοπλοι επιτέθηκαν στους πιστούς την ώρα που της καθιερωμένης προσευχής της Παρασκευής.

Τουλάχιστον 235 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν, μετέδωσε το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα Al-Masry και Al-Youm στο σημείο έχουν σπεύσει δεκάδες ασθενοφόρα.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου κήρυξε τριήμερο πένθος μετά την επίθεση, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.