του ακτιβιστή

Πέρασε η εισήγηση της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού σύμφωνα με την οποία επέρχεται μείωση στα τέλη καθαριότητας και φωτισμού κατά 3%.

Είναι η πρώτη οριζόντια μείωση τελών που εφαρμόζεται από το 2010.

Αρνητικά στάθηκε συνολικά η αντιπολίτευση που ζήτησε μειώσεις από 10% (Συμπολιτεία) έως 24% (Θερμαγικός).

Έντονη ήταν η συζήτηση που προηγήθηκε της ψήφισης.

Για αμετροέπεια χαρακτήρισε τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Τσαμασλή ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, γιατί όπως θύμισε, ήταν μεταξύ αυτών, που ως διοίκηση Αλεξανδρή, είχαν επιβάλλει τις αυξήσεις τελών κατά 24% το 2011, επιβαρύνοντας δυσβάστακτα τα νοικοκυριά στην ακμή της οικονομικής κρίσης.

Τελικά η μείωση κατά 3% πέρασε οριακά με 17 ψήφους υπέρ, όσοι οι παριστάμενοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.

Στα ίδια επίπεδα τα τέλη κοινοχρήστων χώρων

Κόντρα όμως μεταξύ διοίκησης και μειοψηφίας είχαμε και στο επόμενο θέμα της χθεσινής συνεδρίασης. Αυτό του "Καθορισμού Τελών Συντελεστών Κοινοχρήστων χώρων".

Η εισήγηση, που αποτελούσε απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προέβλεπε την διατήρηση των τελών στα περσινά επίπεδα, που όπως διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, χωρίς να αμφισβητηθεί, είναι ίσως στα χαμηλότερα αντίστοιχων δήμων της χώρας (από πλευράς τουριστικού ενδιαφέροντος).

Μείωση ζήτησε ο Χρήστος Βογιατζής από πλευράς Θερμαγικού για να δεχτεί την κρίση του δημάρχου αλλά και του αντιδημάρχου Οικονομικών Τάκη Μήλιου, πως μάλλον ξέχασε τις αντίστοιχες οροφές που είχαν τα τέλη όταν στην Αντιδημαρχία Οικονομικών βρισκόταν ο ίδιος επί προηγούμενης διοίκησης.

Στην 30η ειδική συνεδρίαση που ακολούθησε, εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός για το νέο έτος 2018. Υπερψηφίστηκε από την πλειοψηφία και καταψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

Παρακολουθήστε ηχητικά αποσπάσματα από τη χθεσινή συνεδρίαση:

Απόσπασμα από την 1η τοποθέτηση Μαυρομάτη



Τοποθέτηση Χρήστου Βογιατζή και Γιώργου Τσαμασλή


2η τοποθέτηση Δημάρχου


Τοποθέτηση Σπύρου Κουζινόπουλου και Ντίνας Μόραλη


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.