Με ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα, και την οποία μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, ο Δήμος Θέρμης ενημερώνει όλους τους ενδιαφερόμενους δημότες του, πως η διαδικασία της κλήρωσης αναδιανομής της γης και διαμόρφωσης του νέου καθεστώτος (Β’ Αναδασμός Αγροκτήματος Βασιλικών), θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 9 το πρωί στο Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:


Β’ ΑΝΑΔΑΣΜΟΣ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΩΝ

Οι Διοικήσεις του Δήμου Θέρμης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης και η αρμόδια Υπηρεσία της Διεύθυνσης Πολιτικής Γης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η ανάδοχος σύμπραξη των μελετητών που ανέλαβε με διαγωνισμό την εκπόνηση της μελέτης, τα μέλη των Επιτροπών και εσείς, οι φερόμενοι ιδιοκτήτες, όλοι μαζί, συνεργαζόμενοι μεταξύ μας, στο πλαίσιο της ευθύνης που έχει η κάθε πλευρά, συμβάλλαμε στην ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους των επίπονων διαδικασιών εκπόνησης της Μελέτης Β’ Αναδασμού του Αγροκτήματος Βασιλικών.
Έτσι, τα τελευταία 2,5 χρόνια, πετύχαμε την ολοκλήρωση των παρακάτω εργασιών της μελέτης:
               Νέες τοπογραφικές αποτυπώσεις στο αγρόκτημα και επικαιροποίηση των παλαιών
               Σύνταξη κτηματολογικών διαγραμμάτων
               Σύνταξη κτηματολογικών πινάκων (πίνακες ιδιοκτητών)
               Κατάταξη σε κατηγορίες από την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων των αγροτεμαχίων που εντάσσονται στον Β’ Αναδασμό
               Ανάρτηση πινάκων – Πρόσκληση υποβολής ενστάσεων – Συγκέντρωση τετρακοσίων πενήντα (450) ενστάσεων
               Εκδίκαση των ανωτέρω ενστάσεων με δεκάδες αλλεπάλληλες συνεδριάσεις – Ανάρτηση νέων κτηματολογικών πινάκων
               Πρόσκληση υποβολής αιτημάτων για προνομιακά τεμάχια και για μεταφορά δικαιωμάτων – Συγκέντρωση περίπου τριακοσίων (300) αιτήσεων
               Εξέταση των ανωτέρω αιτήσεων με σειρά σχετικών συνεδριάσεων των Επιτροπών και διαμόρφωση των τελικών πινάκων, που αποτελούν τη βάση για τη διαμόρφωση του νέου καθεστώτος
               Διαμόρφωση των ζωνών και χάραξη επί χάρτου όλων των τεχνικών έργων
               Πρόσκληση για υποβολή αιτημάτων ομάδων συγκλήρωσης – Συγκέντρωση περίπου διακοσίων (200) αιτημάτων – Έλεγχος αυτών και έκδοση σχετικών πρακτικών.
Σήμερα, ο Δήμος μας, που ανέλαβε εκτός των άλλων και το κόστος εκτέλεσης όλων των εργασιών, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει σε όλους τους φερόμενους ιδιοκτήτες ότι επίκειται η κλήρωση των νέων αγροτεμαχίων, με βάση τους τελικούς κτηματολογικούς πίνακες των τριών περιοχών και της μίας υποπεριοχής, συνολικής έκτασης οκτώ χιλιάδων πεντακοσίων στρεμμάτων (8.500) περίπου του αγροκτήματος Βασιλικών.
Στόχος μας είναι η επόμενη καλλιεργητική περίοδος να βρει τους αγρότες στα νέα μεγαλύτερα και προσβάσιμα αγροτεμάχιά τους.
Με βάση τα παραπάνω,

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
όλοι οι φερόμενοι ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων στην περιοχή του Β’ Αναδασμού του Αγροκτήματος Βασιλικών να προσέλθουν για να συμμετάσχουν στη διαδικασία της κλήρωσης αναδιανομής της γης και διαμόρφωσης του νέου καθεστώτος, που θα διεξαχθεί
στο Δημοτικό Κατάστημα Βασιλικών
τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 9:00 π.μ.


Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Τ.Υ.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ



ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΤΣΟΛΑΚΗΣ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.