Σε τραγωδία εξελίσσεται η σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την Τετάρτη τη Δυτική Αττική, καθώς επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, στη Μάνδρα μια υπερήλικη γυναίκα 101 ετών βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος.

Πριν από λίγο έφτασαν τα συνεργεία στο σημείο, όπου ανέσυραν νεκρή τη γυναίκα.

Σε μια αντίστοιχη περίπτωση στη Μάνδρα, τη ζωή του έχασε κι ένας 89χρονος από τα νερά που πλημμύρισαν το υπόγειο του σπιτιού του στην οδό Αγαμέμνονος.

Και τρίτος νεκρός από τη σφοδρή κακοκαιρία στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με την Πυροσβεστική. Πρόκειται για άνδρα, ηλικίας περίπου 65 ετών, ο οποίος βρέθηκε σε προαύλιο χώρο στην οδό Λεωνίδα Στάμου.

Η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής μιλώντας στο ΣΚΑΙ ανακοίνωσε ότι ανασύρθηκε και τέταρτος νεκρός σε αύλειο χώρο στο 2ο-3ο χλμ. της παλιάς εθνικής Αθηνών-Θηβών ενώ δήλωσε ότι υπάρχουν κι άλλα σοβαρά συμβάντα που επιχειρεί η Πυροσβεστική.

Τον πέμπτο νεκρό ανακοίνωσε στο ΣΚΑΙ ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείουχωρίς να δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Ο αριθμός των νεκρών έφτασε στους επτά όταν σοροί δύο ατόμων, αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, εντοπίστηκαν πριν από λίγο στις θαλάσσιες περιοχές Ελευσίνας και ΕΛΠΕ Ασπροπύργου. Εκτιμάται ότι πρόκειται για δύο άτομα που είχαν δηλωθεί ως αγνοούμενοι, μετά τη σφοδρή πρωϊνή νεροποντή στη Νέα Πέραμο.

Οι σοροί εντοπίστηκαν από κυβερνήτη λάντζας και ειδοποιήθηκε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στις θαλάσσιες περιοχές έσπευσαν άμεσα πλωτά του Λιμενικού αλλά και στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών, προκειμένου να τις περισυλλέξουν.

Παράλληλα, σκάφη του ΛΣ πραγματοποιούν περιπολίες από το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Νέα Πέραμο, προκειμένου να επέμβουν εάν χρειαστεί.

Εξάλλου, στο Θριάσειο νοσοκομείο διακομίστηκαν 8 τραυματίες ενώ στο νοσοκομείο προσέρχονται συνεχώς πολίτες για τις πρώτες βοήθειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τραυματίας είναι διασωληνωμένη και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι οι δύο γυναίκες που διαμένουν στην οδό Κοροπούλη, στη Μάνδρα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με υποθερμία, ενώ οδηγός του βυτιοφόρου που απεγκλωβίστηκε από το όχημα, το οποίο είχε ακινητοποιηθεί στο 6ο χλμ της Θηβών - Βιλίων επίσης διακομίστηκε στο Θριάσειο.

Η ισχυρή βροχόπτωση που ξέσπασε μετά τις 3:30 τα ξημερώματα έχει προκαλέσει πολύ σοβαρά προβλήματα με πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, κατεστραμμένα αυτοκίνητα, δρόμους-ποτάμια καθώς τα ορμητικά νερά έφτασαν σε ορισμένα σημεία το 1,5 μέτρο ύψος.

Ολόκληρη η περιοχή έχει καλυφθεί από φερτά υλικά που έχουν κατέβει από το βουνό, κάτι που δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί εκατοντάδες κλήσεις (πάνω από 350) για παροχή βοήθειας ενώ έχουν ενισχυθεί οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρεί αυτή την ώρα με 150 πυροσβέστες και 50 οχήματα από την Αττική, ενώ έχουν φτάσει άλλα πέντε οχήματα από την Κόρινθο και αναμένονται τρεις ομάδες ΕΜΑΚ, συνολικά 30 άτομα, με μηχανήματα και αντλίες από τη Λαμία, την Πάτρα και τη Λάρισα.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Νέα Πέραμος, Μάνδρα, Μαγούλα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν οι περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας,έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής.

Mε πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των δήμων Μάνδρας - Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον Δήμο Μάνδρας, όπως δήλωσε η δήμαρχος της περιοχής,Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 FM".

Η κ. Κριεκούκη ανέφερε ότι "κάτοικοι είναι εγκλωβισμένοι στα σπίτια τους, το νερό έχει φθάσει το ένα μέτρο μέσα στις κατοικίες, έχει κοπεί το ρεύμα και το νερό στην περιοχή, έχουν παρασυρθεί ακόμη και μεγάλα οχήματα όπως βυτιοφόρα".

"Δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο σε όλη την Μάνδρα, που θρηνεί για τους χαμένους συμπολίτες της" δήλωσε συντετριμμένη η δήμαρχος, που είναι και η ίδια εγκλωβισμένη στην κατοικία της.

Μάλιστα, νωρίτερα γείτονες έσωσαν την ίδια της τη μητέρα.

Από την πλευρά του ο εκτελεστικός γραμματέας του δήμου Μάνδρας Ειδυλλίας, Στάθης Ραγκούσης, δήλωσε στο "Πρακτορείο 104,9 FM" ότι "η Μάνδρα έχει χαθεί, πρόκειται για βιβλική καταστροφή, όλοι δρόμοι είναι ποτάμια, η στάθμη του νερού παραμένει στα δύο μέτρα".

Ο ίδιος είπε ότι "η περιοχή δεν έχει ηλεκτροδότηση, η παλιά εθνική οδός Ελευσίνας-Θήβας έγινε χείμαρρος και παρέσυρε τη Μάνδρα, η Πυροσβεστική κατάφερε να απεγκλωβίσει κάποιους ανθρώπους στην περιοχή".

Ιδιαίτερα προβλήματα παρουσιάζουν οι πλημμυρισμένοι δρόμοι στις περιοχές του Δήμου Μάνδρας - Ειδυλλίας και ειδικότερα στην περιοχή Αγία Σωτήρα.

Νωρίτερα απεγκλώβισαν εργαζόμενους από το εργοστάσιο της Johnson & Johnson στη Μάνδρα όταν ο τοίχος του εργοστασίου στην αποθήκη υποχώρησε από τα ορμητικά νερά, ενώ το νερό έξω από τη Σχολή Πυροβολικού έχει φτάσει το 1,5 μέτρο».

Από την ορμητικότητα των χειμάρρων του όρους Πατέρα, που έπληξε η «συσπειρωμένη μανία των καταιγίδων» στο σημείο, όπως περιέγραψε την εικόνα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθυντής της ΕΜΥ Αντώνης Λάλος, ποτάμια, τόνοι νερού και λάσπης κύλισαν στις παρυφές, παρασύροντας και γκρεμίζοντας μάντρες, ενώ πλημμύρισαν καλλιέργειες σπίτια και καταστήματα.

http://admin.noz.gr/Uploads/peramosmesa2%201511.jpg



update 20:52

15 νεκροί και ανυπολόγιστες καταστροφές

15 άνθρωποι (δέκα άνδρες και πέντε γυναίκες) έχασαν τη ζωή τους. Έως τις 20.00 είχαν ταυτοποιηθεί μόλις έξι πτώματα.

Δεκαεπτά είναι οι τραυματίες, έντεκα άνδρες και έξι γυναίκες, ενώ μία ηλικιωμένη γυναίκα είναι διασωληνωμένη.

Επισημαίνεται ότι ο αριθμός, τόσο των νεκρών όσο και των τραυματιών, υπάρχει πιθανότητα να μεταβληθεί, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση, τόσο του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας όσο και του αρχηγού του πυροσβεστικού σώματος, οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον δύο αγνοούμενοι.

Επί ποδός 70 συνεργεία με 150 πυροσβέστες και 55 οχήματα στην περιοχή.


Εθνικό πένθος και άμεσα μέτρα για τους πληγέντες ανακοίνωσε ο Τσίπρας


Σε μήνυμά του, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε άμεσα μέτρα στήριξης των πληγέντων από τις φονικές πλημμύρες ενώ κήρυξε εθνικό πένθος.
«Δεν θα υπάρξει άστεγος από όσους έχουν πληγεί. Έρευνα για να διαπιστωθεί η αιτία τραγωδίας. Δεσμεύομαι θα ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στήριξη κατοίκων και επιχειρηματιών που έχουν πληγεί» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 
 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.