Μια πολύ καλή παράσταση είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν το Σάββατο βράδυ στο ΚΑΠΠΑ.

Πρόκειται για το θεατρικό έργο - γροθιά που ο τίτλος του προήλθε από το γλωσσοπαίγνιο των λέξεων ΒΙΑ και ΖΩ, με συνδυασμό του στη λέξη ΒΙΑΖΩ.

Η παράσταση "ΒΙΑ ΖΩ", αποτελεί μια πολύ σημαντική δουλειά του ερασιτεχνικού σχήματος Θεατρική Ομάδα Κύκλος Ζωής του Κοινωνικού Συλλόγου Δέντρο Ζωής και την παρουσίασε μετά από πρόσκληση του Δήμου Θερμαϊκού που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της κακοποίησης των γυναικών που ήταν χθες.

Με λιτά και απέριττα σκηνικά και φωτισμό που πλησίαζε στο απόλυτο σκότος, αλλά με συγκλονιστικές ερμηνείες από τις ερασιτέχνιδες ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας καθηλωθήκαμε στα καθίσματα σε όλη τη διάρκεια της παράστασης. Και παρ'ότι όλοι οι άρρενες θεατές λίγο πολύ αισθανθήκαμε ως κατηγορούμενοι και με συμμετοχή σε εγκλήματα κατά του "ασθενούς" φύλου, ίσως λόγω της καθ' υπερβολήν και σεναριακή αδεία καταδίκης συλλήβδην όποιου άρρενος χαρακτήρος μνημονευόταν στη ροή της παράστασης, εν τούτοις είμαστε υποχρεωμένοι να δικαιώσουμε τον συγγραφέα αφού σκοπός της παράστασης είναι να καταδείξει το πρόβλημα της βίας (λεκτικής, σεξουαλικής, ενδο-οικογενειακής κλπ) που βιώνει ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών.

Και το μήνυμα περνάει στην τελική σκηνή με παραίνεση - έκκληση - κραυγή καμιά γυναίκα να μην σιωπήσει σε ενδεχόμενη κακοποίησή της. Να μιλήσει !!!

Τον θίασο ευχαρίστησε καλωσορίζοντάς τον στην αρχή, η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Κατερίνα Χατζηχριστοφή, χαιρετισμό απηύθυνε η κα Μαρία Μακρίδου-Τούρτα ως εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δένδρο Ζωής.







Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.