Η θεομηνία που αντιμετώπισε ο Δήμος Θερμαϊκού στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου 2016 είναι κάτι που δεν μπορεί εύκολα να λησμονηθεί. Οι σφοδρές πλημμύρες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή, με πιο έντονα χτυπημένες την Αγ. Τριάδα και τη Νέα Μηχανιώνα, οδήγησαν σε ένα τραγικό απολογισμό με εκτεταμένες και σοβαρότατες καταστροφές και σε επακόλουθη κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για διάστημα έξι (6) μηνών, έως τις 6 Μαρτίου 2017.

     Ωστόσο η έκταση των καταστροφών σε συνδυασμό με τις καταρρακτώδεις βροχές και τις έντονες χιονοπτώσεις του περασμένου χειμώνα δεν επέτρεψαν στην πλήρη αποκατάσταση των παραλιών, των πρανών και της οδοποιίας με αποτέλεσμα να υπάρξει παράταση για άλλους έξι (6) μήνες και εν συνεχεία για άλλους τρεις (3), που λήγει στις 7/12/2017.

     Λαμβάνοντας υπόψη την έκταση των ζημιών, παρά τις συνεχείς προσπάθειες αποκατάστασής τους, και την μεγάλη έκταση του Δήμου Θερμαϊκού, έχει αιτηθεί παράταση της ισχύος της απόφασης παραμονής του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για άλλους έξι (6) μήνες, μέχρι τις 7/6/2018. 

Στόχος είναι η ολοκλήρωση των υπολειπόμενων εργασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν την αποκατάσταση της αγροτικής και αστικής οδοποιίας, των πρανών, του παραλιακού μετώπου στη θέση Πάλιουρα Επανομής, που κρίνεται και άμεσης ανάγκης, του παραλιακού μετώπου Νέας Μηχανιώνας και τέλος, της οδού Θες/νίκης- Ν. Μηχανιώνας στις θέσεις Κερασιά (νεκροταφεία) και Ν. Μηχανιώνα (αντλιοστάσιο της Ε.Υ.Α.Θ.).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.