ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΙΠΠΑΣΙΑ ΦΩΤΟ
















Συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας ξεκινούν τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ». Στο καταπράσινο κτήμα Δέδα στην Πυλαία και κάτω από την καθοδήγηση της εκπαιδεύτριας θεραπευτικής ιππασίας κ.Φωτεινής Κεδρά, η οποία είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Θεραπευτικής Ιππασίας (HETI), πραγματοποιούνται 20λεπτες συνεδρίες για κάθε παιδί πάνω στο άλογο. Εκτός από το κομμάτι της εκπαίδευσης που επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο, τα παιδιά συμμετέχουν στο τάϊσμα και γενικά στην περιποίηση του αλόγου καθώς η επαφή με αυτό το ζώο δρα θεραπευτικά και στην ψυχολογία τους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η θεραπευτική ιππασία χρησιμοποιείται ως μέσο βελτίωσης του νευρικού συστήματος ατόμων με αναπηρία που αντανακλά στη βελτίωση των ικανοτήτων τους μέσα από την άσκηση, ενώ, παράλληλα, τα παιδιά ψυχαγωγούνται και κοινωνικοποιούνται.Οι επισκέψεις στο κτήμα Δέδα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση με ομάδες παιδιών, η μεταφορά των οποίων γίνεται με το λεωφορείο ειδικού τύπου της δομής.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.