Συνεχίζοντας την φιλοξενία σημαντικών προσωπικοτήτων, το Κτήμα Γεροβασιλείου θα μας φέρει σε επαφή τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, στις 19:00, με τον καθηγητή φιλοσοφίας Χρήστο Γιανναρά, ο οποίος θα δώσει διάλεξη με θέμα:  

 «Η επιστήμη αχρηστεύει σήμερα τη φιλοσοφία;» 
Ποια εικόνα έχουμε σήμερα της Φιλοσοφίας και ποια της επιστήμης. Η αρχική ιστορική πραγματικότητα και ποιά η σημερινήΣτη Φιλοσοφία εξακολουθούν να ανήκουν : Γνωσιολογία-Επιστημολογία, Οντολογία-Μεταφυσική, Πρακτική Φιλοσοφία-Ηθική. Η επικαιρότητα της αγωνίας για το "νόημα" της ύπαρξης και της Ιστορίας. Πάντοτε ανοιχτό το ερώτημα για το "κάλλος", την "ετερότητα", τον "έρωτα". Η επικαιρότητα της ελληνικής θεώρησης.

Στα πλαίσια της διάλεξης το Μουσείο θα είναι επισκέψιμο 18:00-19:00.

Είσοδος ελεύθερη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.