Sputnik News, 14-11-17

Tον Σεπτέμβριο, η υπηρεσία Τύπου του Ομοσπονδιακού Οργανισμού Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας ανακοίνωσε ότι η Μόσχα και η ΄Αγκυρα κατέληξαν σε συμφωνία για την παράδοση συστημάτων S-400 στην Τουρκία. Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είχε ήδη καταβάλει προκαταβολή για την αγορά.

Στις 29 Σεπτεμβρίου, ο προεδρικός βοηθός Βλαντιμίρ Κόζιν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία είχε δώσει προκαταβολή για την αγορά των S-400, προσθέτοντας ότι η παράδοση προβλέπεται για το 2019.

Στα τέλη Οκτωβρίου, ο στρατηγός Πετρ Πάβελ, της στρατιωτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα υπάρξουν συνέπειες εάν η χώρα αγοράσει το σύστημα αεράμυνας S-400, προσθέτοντας ότι αυτό θα εμπόδιζε την Τουρκία να αποτελέσει μέρος οποιουδήποτε ενιαίου συστήματος αεράμυνας.

Την Δευτέρα, ο Αμερικανός υπουργός Αμύνης, Τζιμ Μάτις, προειδοποίησε επίσης την Τουρκία για τις ανεπιθύμητες συνέπειες αυτής της απόφασης. Αλλά πρόσθεσε:

«Αυτό είναι κυρίαρχη απόφαση της Τουρκίας. Σαφώς αυτό (το ρωσικό σύστημα) δεν θα είναι δια-λειτουργικό με το ΝΑΤΟ. ΄Ετσι θα πρέπει να το μελετήσουν αν θέλουν να προχωρήσουν.»

Το S-400 Triumph κινητό σύστημα εδάφους-αέρος μεταφέρει πυραύλους τριών τύπων, ικανούς να καταστρέψουν ιπτάμενους στόχους σε μικρές έως εξαιρετικά μακρινές αποστάσεις. Ενσωματώνει πολύ-λειτουργικό ραντάρ και συστήματα αυτόνομης επισήμανσης και στόχευσης, εκτόξευσης αντιαεροπορικών πυραύλων και ένα κέντρο διοίκησης και ελέγχου.

Mετάφραση:Μ.Σ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.