parkingk 1












Νέο καθεστώς λειτουργίας για το υπόγειο πάρκινγκ της Θέρμης με αλλαγές στο ωράριο και στα τέλη χρήσης του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων του Δήμου. Οι αλλαγές στον Κανονισμό λειτουργίας του υπόγειου πάρκινγκ ψηφίστηκαν κατά το πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, τόσο των μόνιμων κατοίκων και των εργαζομένων πέριξ της πλατείας, όσο και των επισκεπτών, αφού μεταξύ άλλων, διπλασιάζεται από τη μισή στη μία ώρα ο χρόνος της δωρεάν παραμονής των αυτοκινήτων. Θυμίζουμε ότι η δυναμικότητα του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων του Δήμου Θέρμης, είναι 172 θέσεις συνολικά.
Οι σημαντικότερες αλλαγές αφορούν στο ωράριο λειτουργίας του σταθμού το οποίο διευρύνεται, το χρονικό διάστημα της δωρεάν στάθμευσης το οποίο διπλασιάζετα,  καθώς και άλλες ρυθμίσεις οι οποίες διευκολύνουν τους χρήστες.
Ειδικότερα, το ωράριο λειτουργίας όσον αφορά τις καθημερινές (Δευτέρα έως Παρασκευή) παραμένει ως έχει, από τις 7.45 το πρωί έως τις 23.45 το βράδυ. Τα Σάββατα κατά τα οποία σήμερα το πάρκινγκ λειτουργεί από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, τώρα διευρύνεται και θα είναι ανοιχτό όπως και τις καθημερινές, δηλαδή από τις 7.45 το πρωί έως τις 23.45 το βράδυ. Επίσης θα λειτουργεί και τις Κυριακές που είναι ανοιχτή η αγορά, από τις 7.45 έως τις 15.45, ενώ τις υπόλοιπες Κυριακές θα παραμένει κλειστό. Αλλαγές ακόμη υπάρχουν και ως προς τα τέλη στάθμευσης. Συγκεκριμένα, διπλασιάζεται από τη μισή ώρα στη μία, η δωρεάν παραμονή στο πάρκινγκ. Επίσης, δωρεάν είναι η στάθμευση μετά τις 9 το βράδυ και έως τις 23.45 που κλείνει ο σταθμός. Για τις υπόλοιπες ώρες η χρέωση είναι 1 ευρώ ανά ώρα. Το ημερήσιο τέλος στάθμευσης για τα οχήματα παραμένει στα 10 ευρώ και για τα δίκυκλα στα 4 ευρώ. Το μηνιαίο τέλος για τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα παραμένει στα 50 ευρώ και για τα δίκυκλα στα 20 ευρώ. Για όσους εργάζονται σε καταστήματα και επιχειρήσεις περιμετρικά της πλατείας το μηνιαίο τέλος περιορίζεται στα 20 ευρώ.
parkingk 2













Αναλυτκά οι ρυθμίσεις και οι αλλαγές που εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο περιγράφονται παρακάτω:
prkingk 3












1. Στον υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων και συγκεκριμένα στο δεύτερο υπόγειο επίπεδο διατίθενται 10 θέσεις στις οποίες έχουν δικαίωμα στάθμευσης χωρίς την καταβολή τέλους δέκα συγκεκριμένες οικογένειες που κατοικούν περιμετρικά της πλατείας Παραμάνα.
2. Δικαίωμα ωριαίας ή ημερήσιας στάθμευσης χωρίς την καταβολή τέλους έχουν επίσης τα ειδικά οχήματα των ατόμων με αναπηρία κινητικής μορφής άνω του 67%, τα οποία είναι ειδικά διαμορφωμένα για τη μετακίνησή τους.
3. Οι θέσεις στάθμευσης διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: 110 θέσεις με ωριαία ή ημερήσια χρέωση (από τις οποίες 3 θέσεις διατίθενται σε αυτοκίνητα ατόμων με αναπηρία), και (β) 52 θέσεις με μηνιαία χρέωση.
4. Η παραμονή των οχημάτων με καταβολή ημερήσιου τέλους στάθμευσης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 15 ημερολογιακές ημέρες. Μετά καταβάλλεται ποσό ίσο με το μηνιαίο τέλος χρήσης του σταθμού.
5. Η υποβολή αίτησης για παροχή θέσης στάθμευσης με μηνιαία χρέωση προϋποθέτει ελάχιστη διάρκεια τρίμηνης χρήσης και προκαταβολή τέλους ίσου με τη χρέωση δύο μηνών.
6. Η καταβολή του μηνιαίου τέλους γίνεται υποχρεωτικά τις δέκα πρώτες ημέρες κάθε μήνα. Η εκπρόθεσμη καταβολή επιφέρει πρόστιμο ίσο με το ήμισυ της εκάστοτε χρέωσης, το οποίο θα συνυπολογίζεται στη χρέωση του επόμενου μήνα.
7. Σε περίπτωση μη καταβολής του μηνιαίου τέλους για περισσότερο από τρεις μήνες το όχημα θα θεωρείται ότι έχει εγκαταλειφθεί και θα ξεκινά διαδικασία απομάκρυνσής του από τη Δημοτική Αστυνομία. Το κόστος της απομάκρυνσης θα επιβαρύνει τον κάτοχο του οχήματος.
8. Η πρόκληση φθορών στην υλικοτεχνική υποδομή του χώρου από απρόσεκτη ή επικίνδυνη οδήγηση επιβαρύνει οικονομικά τον υπαίτιο πρόκλησης της φθοράς. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο Δήμος Θέρμης επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε προβλεπόμενου νομίμου δικαιώματός του.
9. Η διοίκηση του δήμου και οι εργαζόμενοι στον χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που μπορεί να προκληθούν στα σταθμευμένα οχήματα από οποιαδήποτε αιτία, συμπεριλαμβανομένων και των φυσικών καταστροφών και ιδίως από τρίτους.
10. Ο σταθμός διαθέτει 24ωρο σύστημα καταγραφής του χώρου (μαγνητοσκόπησης). Τα προϊόντα της καταγραφής θα διατίθενται μόνο στις αρμόδιες αρχές (π.χ. Ελληνική Αστυνομία, Δικαστικές Αρχές), στην περίπτωση που συνδέονται με την τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.