Την Τετάρτη στις 6/12 και ώρα 18.00 πραγματοποιήθηκε, στο Κλειστό Γυμναστήριο Άνω Περαίας, ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ που διοργάνωσε ο Δήμος Θερμαϊκού σε συνεργασία με τους Συλλόγους ΑΜΕΑ «Ανατολή» Θερμαϊκού και «Παναγίας Φανερωμένης» Μηχανιώνας, με στόχο να τιμήσει και να γιορτάσει την 3η Δεκεμβρίου, η οποία από το 1992 έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία . Αντιμέτωπες ήταν οι ομάδες των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Θερμαϊκού και οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Θεσσαλονίκης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο κ. Χάρης Παπαγεωργίου, πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής και προπονητής και νυν Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, ο οποίος είναι και ο εισηγητής της δημιουργίας του θεσμού αυτού, που διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με το Δήμο Θερμαϊκού και σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για τα προβλήματα των ΑΜΕΑ. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη και τη Δημοτική Αρχή για την άριστη συνεργασία, τη βοήθεια στην ανάδειξη του θεσμού και τη φιλοξενία.


Τις ευχαριστίες της εξέφρασε και η κ. Κουρούπη Νεκταρία του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων ΑμεΑ Αν. Θεσσαλονίκης "ΑΝΑΤΟΛΗ" προς τους Παλαίμαχους Καλαθοσφαιριστές, που είναι πάντα «στο πλευρό μας», στην ομάδα «Κλειώ» που μύησε τον κόσμο στο παραολυμπιακό άθλημα του Goalball, στην ακαδημία ΠΑΟΝΕ για την ενεργή συμμετοχή της στην εκδήλωση και τέλος, στο Δήμο Θερμαϊκού και τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη, που μέσω της πρόσκλησής του για συμμετοχή στην εκδήλωση «δίνεται η δυνατότητα να αποδείξουμε ότι τα άτομα με αναπηρία, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά, έχουν την ικανότητα και το δικαίωμα να συμμετέχουν σε όλες τις δράσεις, αθλητικές και πολιτιστικές, της Κοινότητάς τους».


Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 78-63, ωστόσο σημασία έχει μόνο το μήνυμα για αλληλεγγύη και αποδοχή, κάτι που τόνισε και ο κ. Παπαγεωργίου. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, τίμησε το Σύνδεσμο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών, αλλά και τους συλλόγους «Κλειώ» και «Ανατολή» με αναμνηστικές πλακέτες για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Προς τιμήν τους, δόθηκε γεύμα σε μια όμορφη ατμόσφαιρα και στο τέλος, όλοι ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά, με τον Δήμαρχο κ. Μαυρομάτη να δηλώνει ότι «οι δράσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Δήμο Θερμαϊκού αποτελούν ηθική, όσο και πολιτική δέσμευση, για την εξίσωση των ευκαιριών για τα Άτομα με Αναπηρία.»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.