Μετά τις καταγγελίες και ερωτήματα που έθεσε ο Κωνσταντίνος Καλαμίδας, η νέα διοίκηση της ΤΕΘ, με δελτίο τύπου που υπογράφει ο  Πρόεδρός της κ. Γιώργος Ματζανάρης επιχειρεί να απαντήσει χωρίς όμως, κατά την άποψή μας, να πείθει ως προς την ορθή και διάφανη διαχείρηση των προηγούμενων διοικήσεων. Το παράξενο είναι πως μετά την αποδοχή (έστω και με αρκετές επιφυλάξεις) του απολογισμού της απελθούσας διοίκησης, η νέα παρέλαβε και τις εκκρεμότητες που μεταφέρονται από τις προηγούμενες. Διαγιγνώσκουμε πως δεν θεραπεύτηκε το παλιό νόσημα κατά το οποίο  κάθε νέα διοίκηση "καλύπτει" τα πεπραγμένα της προηγούμενης. Ήταν μάλλον ευκαιρία να επικρατήσει πλήρης διαφάνεια για την οικονομική κατάσταση. Πολύ φοβόμαστε πως η ευκαιρία αυτή .... χάνεται.
Ας ενημερώσει η διοίκηση για το ύψος των οφειλών της επιχείρησης, το συνολικό ποσό που εισέπραξε αλλά και αυτό που οφείλεται στον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε, ή το ποσό των διαφημιστικών κονδυλίων που διατέθηκαν, ή τις χρεώσεις κινητών που καλείται να καλύψει η νυν διοίκηση κλπ, κλπ.
Όσο δεν υπάρχει πλήρης διαφάνεια, θα συνεχίζουν να έρχονται στο φως τρύπες, μικρές ή μεγάλες, μαύρες ή έγχρωμες και σενάρια θα εμποδίζουν την ΤΕΘ να βρει τον βηματισμό της.
Η ανακοίνωση που διένημε σήμερα η διοίκηση της ΤΕΘ:
Επ’ αφορμή των πρόσφατων δημοσιευμάτων , στον τοπικό τύπο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που αφορούν την Τουριστική Επιχείρηση ΑΕ, του Δ. Θερμαϊκού, και ενόψει της πρόσφατης δραστηριότητας της ΤΕΘ ΑΕ ενημερώνουμε τους δημότες τα εξής: 
  • Ουδέποτε η ΤΕΘ ΑΕ, είχε συνάψει δάνειο με Τράπεζα ή άλλο πιστωτικό ίδρυμα.
  • Ουδεμία «μαύρη τρύπα» στα οικονομικά της εταιρείας υπήρξε ποτέ.
  • Υπάρχουν ρυθμισμένες οφειλές προς το δημόσιο, καθώς και οφειλές προς τρίτους. Η καθυστέρηση στην κάλυψή τους, οφείλεται στο γεγονός ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις στην είσπραξη οφειλομένων από τρίτους προς την εταιρεία για παρασχεθείσες υπηρεσίες (γρ. τελετών ,συμβάσεις κλπ).
  • Το ταμείο της εταιρείας υπό τη σημερινή διοίκηση του Δήμου, ακόμα και υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν ήταν ποτέ «ΜΗΔΕΝ».
  • Η ΤΕΘ ΑΕ ,εκπροσωπώντας τον δήμο, συμμετείχε με πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα στην PHILOXENIA 2017,διαθέτοντας ενημερωτικό υλικό και προσωπικό ενημέρωσης (δύο άτομα).
  • Έγινε όντως προείσπραξη ενοικίων εκ του μοναδικού ακινήτου της ΤΕΘ ΑΕ, για την κάλυψη οφειλών προς το δημόσιο και την τήρηση της ρύθμισης.
  • Το γραφείο τελετών του δήμου λειτουργεί πρωτίστως με κανόνες κοινωνικής παροχής προς τους δημότες και όχι ακραιφνώς κερδοσκοπικά. 
Παρά τα υπαρκτά προβλήματα η ΤΕΘ ΑΕ, συνεχίζει την προσπάθεια για την τουριστική προβολή και ανάπτυξη του τόπου, με ουσιαστικά αποτελέσματα. Παρόμοια ανυπόστατα δημοσιεύματα δεν βοηθούν και δεν συνεισφέρουν στην κοινή προσπάθεια της εταιρείας και στο καλό του τόπου. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΘ ΑΕ 
κ. Γ. Μαντζανάρης

update 15/12, 19:13

Προβλήματα μάλλον δημιούργησε παρά έλυσε φαίνεται η ανωτέρω ανακοίνωση. Μέλη της διοίκησης φέρονται να  έχουν διαφορετική προσέγγιση γι' αυτά που αυτή αναφέρει. Με ορισμένα δε που επικοινωνήσαμε θεωρούν πως η ανακοίνωση δεν τους εκφράζει και δεν έχουν ενημερωθεί, πολύ δε περισσότερο δεν έχουν συμφωνήσει. Πιστεύουν ότι δίνει απαλλακτικού τύπου γνωμοδότηση για τα πρότερα  και προφανώς δεν την συμμερίζονται.  
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.