Τα καταφέραμε να βρεθούμε χθες στο Δημοτικό Θέατρο Επανομής και έτσι δεν χάσαμε την καινούργια δουλειά των "Φύρδην - Μίγδην". Κατάφερε και πάλι η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα του Θερμαϊκού (που έχει έδρα την Αγία Τριάδα) να μας εντυπωσιάσει, να μας συγκινήσει και να μας διασκεδάσει. Το κυριότερο όμως επέτυχε να μας μεταφέρει με τον καλύτερο τρόπο στο πνεύμα και στη μαγεία των Χριστουγέννων από τον διηγηματογράφο που με τα έργα του αποτυπώνει και αναδεικνύει το κλίμα των Άγιων τούτων ημερών. Γιατί «Τα Χριστούγεννα του τεμπέλη» που παρακολουθήσαμε αποτελούν μια μουσική θεατρική διασκευή του κλασικού χριστουγεννιάτικου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη.

Και ήταν μια πολύ όμορφη διασκευή που έφερε την υπογραφή της ψυχής της ομάδας, της Γιώτας Αλεξοπούλου, που είχε και την επιμέλεια της παράστασης.


Χαρήκαμε την παράσταση και την ιστορία που μας μετέφερε σε κάποια Χριστούγεννα των αρχών του προηγούμενου αιώνα, στην ταβέρνα του Πατσοπούλου, όπου μαζεύονται όλα τα καλά παιδιά: ο μαστρο-Παυλάκης για να γλιτώσει απ' τη φαμέλια του, ο μαστρο-Δημήτρης για να πάρει το «πρωινό» του, η κυρα-Στρατίνα για να μαζέψει να νοίκια της και πάει λέγοντας.


Και διασκεδάσαμε γιατί ήταν μια παράσταση εμπλουτισμένη με γνωστά ρεμπέτικα τραγούδια της εποχής συνοδεία ζωντανής μουσικής επί σκηνής, στην αυθεντική γλώσσα του Παπαδιαμάντη, που μας χάρισαν ο Γιώργος Ζαχαρνάς και ο Μίλτος Σπυριδόπουλος.

Να σημειώσουμε ότι στο δημοτικό θέατρο παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μαυρομάτης, που σε χαιρετισμό του εκφράστηκε με θερμά λόγια για την θεατρική ομάδα των "Φύρδην-Μίγδην", ο Γραμματάς Χάκης, Πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ και η Φανή Δελή που καλωσόρισε τους θεατές και μας κέρασε μελομακάρονα. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, που καταχειροκρότησε τους ηθοποιούς. Μάλιστα μας έκανε εντύπωση ο σχολιασμός φίλης πως ήταν "τόσο όμορφη η παράσταση που δεν ήθελε να τελειώσει".

Πάντα επιτυχίες να έχετε παιδιά !!!

Έπαιξαν:
Βασίλης Παναγιωτίδης, Χρήστος Σπυρίδης, Τασούλα Ιωαννίδου, Νίκος Κρητικός, Ελένα Γεωργιάδου, Σωτηρία Κατούνα, Μαρία Καλογήρου, Αντιγόνη Μαυρίδου, Μάνος Κανταλάς, Γιάννης Σακελλαρίδης, Γιάννης Σιορμανωλάκης, Ιωάννα Κυριμίδου

Μουσικοί:
Μπουζούκι: Γιώργος Ζαχαρνάς
Κιθάρα: Μίλτος Σπυριδόπουλος

Τραγούδι:
Γιώργος Ζαχαρνάς, Μίλτος Σπυριδόπουλος, Σωτηρία Κατούνα, Μαρία Καλογήρου

Χόρεψε ο Κωνσταντίνος Κουρουτσαλάκης.

Σκηνικά-Κοστούμια: Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην»
Επιμέλεια έντυπου/ηλεκτρονικού υλικού: Μάνος Κανταλάς
Γενική επιμέλεια: Γιώτα Αλεξοπούλου










Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.