Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Θερμαϊκού (ΔΗΚΕΘ) με την υποστήριξη του Δήμου Θερμαϊκού μέσω της Αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, στα πλαίσια του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» προσφέρει χρόνια τώρα, απλόχερα, βοήθεια και στήριξη σε άτομα του Δήμου μας, που έχουν ανάγκη.

Μέσα στο 2017, συγκεκριμένα, οι ωφελούμενοι άγγιξαν τους 252, με τη δομή Θερμαϊκού να εξυπηρετεί 86 άτομα, της Μηχανιώνας 35 άτομα και της Επανομής 63, ενώ η Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας Μηχανιώνας άλλα 68 άτομα. Παράλληλα, οφείλει να επισημανθεί και η σπουδαιότητα της συμμετοχής του προσωπικού του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» στην υλοποίηση του προγράμματος Ενίσχυσης Απόρων Οικογενειών, μέσω του οποίου, πέραν της άμεσης και χειροπιαστής προσφοράς σε είδη πρώτης ανάγκης, φάρμακα, τρόφιμα και υπηρεσίες στις επωφελούμενες οικογένειες, παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη, που αφορά στη σύνταξη κοινωνικών εκθέσεων σχετικών με επιδόματα, εισαγωγή ευπαθών πολιτών σε νοσηλευτικά ιδρύματα, διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, ενημέρωση των ΑΜΕΑ για οικονομικές ελαφρύνσεις και θέματα που τους αφορούν και μια πληθώρα άλλων υπηρεσιών.

Στη συνολική αυτή προσφορά προστίθεται άλλη μία κίνηση αγάπης και αλληλεγγύης προς όλους τους ωφελούμενους των κοινωνικών προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» και «Μονάδα Κοινωνικής Μέριμνας». Το Τραπέζι Αγάπης, που έχει διοργανωθεί για την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου και θα πραγματοποιηθεί στα ΚΑΠΗ της Ν. Μηχανιώνας και ώρα 13.00, «έρχεται σαν επιστέγασμα όλης της προσπάθειας, που καταβάλλουμε σε καθημερινή βάση, μέσω των δράσεων των κοινωνικών υπηρεσιών, να ανακουφίσουμε όσους περισσότερους συνδημότες μας, που έχουν πληγεί από την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, γενικότερα, και το Δήμο μας, ειδικότερα. Οι εορταστικές αυτές μέρες ας πυροδοτήσουν αισθήματα αγάπης, συμπόνιας και αλληλεγγύης στις καρδιές όλων μας και το αίσθημα ηθικής υποχρέωσης για προσφορά και στήριξη προς το συνάνθρωπο», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.