Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης απορρίπτει τις αιτιάσεις του προσφεύγοντος σ’ αυτήν ιδιώτη, κατά της διακήρυξης του διαγωνισμού φωτιστικών σωμάτων τύπου LED από τον Δήμο Θερμαϊκού.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφό της προς τον καταγγέλοντα, «ζητήσαμε από το Δήμο Θερμαϊκού να εκθέσει τις απόψεις του επί της αναφοράς σας και λάβαμε έγγραφο του Δήμου Θερμαϊκού, που απαντά πλήρως και επαρκώς στις αιτιάσεις και τους προβληματισμούς σας και ταυτίζεται με την άποψη της υπηρεσίας μας επί των θιγόμενων ζητημάτων. 

 Συγκεκριμένα, από την διακήρυξη του διαγωνισμού, δεν προκύπτει ότι οι όροι που αφορούν στην τεχνική και οικονομική ικανότητα των διαγωνιζομένων, είναι υπερβολικοί και καταχρηστικοί, ούτε ότι περιορίζουν υπέρμετρα την ανάπτυξη του ελεύθερου ανταγωνισμού, εφόσον η επιβολή τους προβλέπεται στην ισχύουσα νομοθεσία (Ν.4412/16), περιλαμβάνεται στα υποδείγματα διακηρύξεων της Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ. αλλά και νομολογιακά έχει επανειλημμένως κριθεί ως νόμιμη. Ως εκ τούτου, σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία μας ουδεμία δυνατότητα έχει περαιτέρω παρέμβασης επί των προαναφερομένων ζητημάτων».

Συνεπώς ακόμη μια θεωρία συνομωσίας σε βάρος της διοίκησης καταρρίπτεται, αφήνοντας έκθετους για άλλη μια φορά τους μονίμους κατακρίνοντες.

Να σημειωθεί πως το δάνειο των 3.632.828,00 Ευρώ θα χορηγηθεί στο δήμο Θερμαϊκού κατά 50% από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό 50 % θα δοθεί από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

«Η αντικατάσταση των δημοτικών λαμπτήρες με τους νέου τύπου LED, θα επιφέρει σοβαρή μείωση στους λογαριασμούς που σήμερα πληρώνουμε στη ΔΕΗ για τον δημοτικό ηλεκτροφωτισμό, μία εξοικονόμηση χρημάτων που θα μας δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσουμε στο μέλλον σε σταδιακή μείωση των δημοτικών τελών» δηλώνει ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης. Το οικονομικό αυτό όφελος προέρχεται και από τη μεγάλη διάρκεια ζωής των συγκεκριμένων λαμπτήρων, αλλά από την εξαιρετική τους ανθεκτικότητα σε κραδασμούς, δονήσεις και χτυπήματα, που οδηγούν σε μικρότερη συχνότητα αντικατάστασή τους. Ο κ. Μαυρομάτης επισημαίνοντας και την φιλικότητα των λαμπτήρων LED προς το περιβάλλον, λόγω της απουσίας τους σε υλικά όπως γυαλί, ίνες υδραργύρου, μολύβδου και άλλων τοξικών υλικών, αλλά και της μείωσης του συνολικού όγκου των απορριμμάτων, συνέπεια της ανάγκης τους για αραιή αντικατάσταση, ολοκλήρωσε λέγοντας πως «οι νέας αυτής τεχνολογίας λάμπες είναι ένα προϊόν οικολογικό, οικονομικό και συγχρόνως ποιοτικό, που έρχεται να εξυπηρετήσει άψογα τις ανάγκες του Δήμου Θερμαϊκού.»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πότε δεν κατάλαβα γιατί πρέπει να είναι οι λαμπτήρες συνδεδεμένοι με την ΔΕΗ ,? τί στιγμή που υπάρχουν αυτόνομα φωτοβολταϊκα φωτιστικά στοιχεία που εξοικονομούν το 100 / 100 τού κόστους του ρεύματος . Ο δήμαρχος για τους δικούς του λόγους,,Προφανώς προτιμά να έχει συνεταίρο την ΔΕΗ . Την γραπτή μου γνώμη που του κοινοποίησα , γιατί δεν την απαντάει ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.