Με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 αθλητών αλλά και απλών πολιτών και ΑΜΕΑ και των δύο φύλων όλων των ηλικιών, πραγματοποιείται την Κυριακή 14 Ιανουαρίου ο 15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης.
Διοργανώνεται από τον Δήμο Θερμαϊκού, στα πλαίσια της εκδήλωσης «ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ», σε συνεργασία με την εταιρεία ΑΑΕ / Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος

Ο αγώνας έχει προγραμματισθεί για τις 14 Ιανουαρίου 2018, ώρα 11.00-14.00, στο χώρο των ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας.
Υπεύθυνοι : η διοίκηση των ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας, ο πρόεδρος του ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. του Δήμου Θερμαϊκού, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Μαραθώνιας & Χειμερινής Κολύμβησης Marathon Swim Νίκος Ρεπανάς και ο εκπρόσωπος της ΑΑΕ Βασίλης Τζιάνης.
Πληροφορίες : Νικόλας Ρεπανάς (Marathon Swim) Τηλ. 6944 700872


Όλοι, δημότες, κάτοικοι και επισκέπτες, έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη χειμερινή ομορφιά της ακτής και να απολαύσουν το πρωινό τους καφέ στο ζεστό ΚΨΜ του ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδας υπό τη μουσική της μπάντας του Γ΄ Σώματος, που θα συνοδεύσει τον αγώνα, ή να γευτούν τοπικό τσίπουρο και κρασί συνοδευμένο από γευστικές απολαύσεις της περιοχής.

Ο 15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της καμπάνιας, με το οποίο ο Δήμος Θερμαϊκού στοχεύει να προβάλει τις ιδιαιτερότητες των ακτών του κατά τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα να εκσυγχρονίσει τις υποδομές τους, για να είναι επισκέψιμες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης, προσκάλεσε τον κόσμο να παραστεί και να παρακολουθήσει τον αγώνα κολύμβησης, στηρίζοντας τους συμμετέχοντες, λέγοντας ότι : «επιδίωξη του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω της συγκεκριμένης διοργάνωσης, είναι πέρα από την προβολή των ακτών του, να υπενθυμίσει κιόλας στους πολίτες, ότι το καλοκαίρι δεν είναι η μοναδική εποχή του χρόνου, κατά την οποία οι θάλασσες και οι ακτές μπορούν να υποδέχονται κόσμο. Οι χειμερινές δραστηριότητες αποτελούν έναν εν δυνάμει πόλο έλξης, που εκτός από τον ψυχαγωγικό τους χαρακτήρα, μέσω της προβολής τους, θα επιφέρουν και οικονομική τόνωση της περιοχής. Ωστόσο, ιδιαίτερης σημασίας είναι και η ενδυνάμωση των δεσμών μεταξύ της τοπικής κοινωνίας, μέσα από τη συμμετοχική διαδικασία. Γι’ αυτόν το λόγο και εφόσον αναφερόμαστε σε δράσεις προς όφελος του κοινωνικού συνόλου του Δήμου, καλείται ο κάθε δημότης να ενημερωθεί για τις εκδηλώσεις και να τις στηρίξει, λαμβάνοντας μέρος σε αυτές.»

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων, το οποίο πραγματοποιείται με τη συνεργασία της ΤΕΘ/Τουριστικής Εταιρείας Θερμαϊκού, της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας & Ανακύκλωσης, της Καθημερινότητας & Πρασίνου, της Τεχνικής Υπηρεσίας και Οικονομικών, του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου του Δήμου, και της ΑΑΕ/Αξιοποίηση Ακτών Ελλάδος, ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2017 και ολοκληρώνεται το Σάββατο 22 Απριλίου 2018, με το πρόγραμμα να έχει ως εξής :


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

(Όλες οι εκδηλώσεις θα κινηματογραφηθούν και το τελικό υλικό που θα προκύψει θα παρουσιαστεί στην τελετή λήξης.)

  • Δεκέμβριος 2017-Ιανουάριος 2018
Αφαίρεση περιττών, καθαριότητα ακτών και ρεμάτων, δημιουργία υποδομών υγιεινής στο ρέμα Νέων Επιβατών (πρότυπα WC).

  • Ιανουάριος 2018
Δενδροφυτεύσεις
Χώροι: ακτές και κοινόχρηστοι χώροι

  • Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018
15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια»
Ώρα: 11.00 – 14.00
KAAY Αγ. Τριάδας

  • Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2018
Αστρονομική Βραδιά σε συνεργασία με τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας Θεσσαλονίκης
Χώρος: Φάρος Αγγελοχωρίου
Ώρα: 19.00-24.00

  • Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2018
Πρωινός περίπατος στον υδροβιότοπο Επανομής
Χώρος: Υδροβιότοπος Επανομής
Ώρα: 11.00-14.00

  • Μάρτιος 2018
Τοποθέτηση SOLAR KIOSK και ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ-ΝΤΟΥΖ ΣΠΕΙΡΑ
Χώρος: ακτές και πλατείες Δήμου Θερμαϊκού

  • Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018
Γυναικείο πολυφωνικό συγκρότημα STRINGLESS
Χώρος: Σκάλα Νέων Επιβατών
Ώρα: μετά την παρέλαση


  • Δευτέρα 23 & Τρίτη 24 Απριλίου 2018
Εγκατάσταση ράμπας για ΑΜΕΑ
Χώρος: Νέοι Επιβάτες

  • Σάββατο, 28 Απριλίου 2018
Τελετή λήξης
Χώρος: ΚΑΠΠΑ
Ώρα: 11.00-14.00

Χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη.
Ομιλίες για την ανάπτυξη και την προστασία ακτών, πάρκων και ρεμάτων από εκπροσώπους της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, η οποία είναι υπεύθυνη για τα προγράμματα Γαλάζια Σημαία και Green Key, και εκπρόσωπο της ΑΑΕ.
Προβολή ντοκιμαντέρ με στιγμιότυπα από τις εκδηλώσεις ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΚΑΙ
ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ.


Άλλες ενδεικτικές εκδηλώσεις από το πρόγραμμα για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2018 στο Δήμο Θερμαϊκού :
Προώθηση Ανακύκλωσης
Ποδηλατικός αγώνας

Βραδιά προώθησης τοπικών βιολογικών προϊόντων & μουσική εκδήλωση
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. 15ος Διεθνής Αγώνας Χειμερινής Κολύμβησης «Παλίρροια»
    Ώρα: 11.00 – 14.00
    KAAY Αγ. Τριάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.