Η αποπεράτωση του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας αποτελεί ένα έργο σχολικής στέγης, που εκκρεμούσε για 8 χρόνια και ο προϋπολογισμός του οποίου, αγγίζει τα 590.000,00 ευρώ. Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού διασφάλισε τη χρηματοδότησή του, επιτυγχάνοντας να το εντάξει στο νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014 – 2020).

Το 9ο Νηπιαγωγείο Περαίας έρχεται να καλύψει σημαντικό μέρος των αναγκών της περιοχής σε εγκαταστάσεις προσχολικής εκπαίδευσης, αλλά ταυτόχρονα, λειτουργεί αποτρεπτικά στην περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού και ανθρωπογενούς περιβάλλοντος, που προκαλείται από την παρουσία ημιτελών οικοδομικών εργασιών στον αστικό ιστό.

Το κτίσμα του Νηπιαγωγείου είναι προκατασκευασμένο και έχει εμβαδόν περίπου 267 τ.μ. Στεγάζει δυο αίθουσες διδασκαλίας, έναν πολυδύναμο χώρο, τραπεζαρία, κουζίνα, wc (νηπιαγωγών, νηπίων και ατόμων με αναπηρία), ένα γραφείο νηπιαγωγών και μια αποθήκη. Σύμφωνα με το κτιριολογικό πρόγραμμα έχει προστεθεί ένα μικρό κτίσμα από οπλισμένο σκυρόδεμα με κεραμοσκεπή, εκτός περιγράμματος κτιρίου Νηπιαγωγείου, όπου θα στεγάζεται η δεξαμενή καυσίμων.

Η λειτουργικότητα των υφιστάμενων και νέων εγκαταστάσεων επιτυγχάνεται με μια πληθώρα παρεμβάσεων, που περιλαμβάνουν από εργασίες εφαρμογής εξωτερικής θερμομόνωσης και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις μέχρι χρωματισμούς, επένδυση των χώρων του νηπιαγωγείου με οικολογικά ρολά linoleum και όργανα αθλοπαιδιών στον αύλειο χώρο.

Αναφερόμενος στο εν λόγω έργο, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης είπε, «Βασικό μας μέλημα αποτελούν τα παιδιά και γι’ αυτό φροντίζουμε να προσφέρουμε κτιριακές σχολικές εγκαταστάσεις πλήρεις και ασφαλείς. Είναι πλέον ευρέως αποδεκτό, ότι στην προσχολική ηλικία ξεκινάει η διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού, κατά τη διάρκεια της οποίας, μπαίνουν τα θεμέλια και οι βάσεις της εκπαίδευσής του. Το Νηπιαγωγείο διαδραματίζει ουσιαστικότατο ρόλο στην εξελικτική, εκπαιδευτική και ψυχοκινητική του πορεία και γι’ αυτό το λόγο, όλοι οι χώροι του είναι απαραίτητο να παρέχουν ασφάλεια, λειτουργικότητα και καλαισθησία, η σημασία της οποίας δεν πρέπει να υποτιμάται, πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε παιδιά αυτής της ηλικίας. Σε αυτούς τους άξονες κινείται η διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, σε ό,τι αφορά στα έργα σχολικής στέγης, είτε αναφερόμαστε σε άλλες σχολικές μονάδες, είτε σε αυτή του 9ου Νηπιαγωγείου Περαίας, αναφορικά με το οποίο, άξια επισήμανσης είναι και η πλήρης διαμόρφωση του αύλειου χώρου, έτσι ώστε η προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρίες να είναι εξασφαλισμένη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.