Από τη μέρα που εγκατέλειψαν τα πάντα στη Γερμανία και πήραν την απόφαση να ζήσουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη έχει περάσει ένας χρόνος.

Ο ελληνικής καταγωγής Μάριος με καριέρα στον τομέα της μικροτεχνολογίας και η Γερμανίδα σύντροφός του, Κριστίν, που εργαζόταν ως υπάλληλος στους Γερμανικούς Σιδηροδρόμους, δηλώνουν ερωτευμένοι με την ποιότητα ζωής που τους προσφέρει η χώρα.

Για να επιστρέψουν στον καινούργιο τους τόπο το καλό που τους κάνει, αποφάσισαν να απευθύνουν ένα συλλογικό κάλεσμα για τον καθαρισμό της Παραλίας της Επανομής από τα πλαστικά σκουπίδια.
Με τη βοήθεια της οργάνωσης iSea, η ιδέα τους πήρε σάρκα και οστά και έτσι το ”beach cleaning event” προγραμματίστηκε για το Σάββατο 20 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί. «Η Επανομή είναι μια όμορφη και μεγάλη παραλία. Η θέα του Ολύμπου από εκεί είναι φανταστική. Αν κοιτάξεις όμως πιο προσεκτικά, θα δεις όλα αυτά τα πλαστικά απορρίμματα και θα σου βγει φυσικό το να θες να τα μαζέψεις», λένε για την πρωτοβουλία τους.

Στην Ελλάδα, που σύμφωνα με το ζευγάρι «το κλίμα είναι καλύτερο και το φαγητό πιο γευστικό», η αλλαγή στη νοοτροπία μπορεί να προκύψει από τη νέα γενιά. «Είναι σημαντικό να μπει για τα καλά το θέμα του περιβάλλοντος στα σχολεία. Χρειαζόμαστε ένα κέντρο ανακύκλωσης – αυτό ανήκει στα επόμενα σχέδια μας – και ποινές για όσους πετούν παράνομα τα σκουπίδια τους εκεί που δεν πρέπει».

Η Κριστίν και ο Μάριος έχουν ως στόχο από εδώ και πέρα να οργανώνουν μια τέτοια ανάλογη δράση κάθε μήνα. Για να ενημερώνεστε για τις δράσεις τους, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα τους στο Facebook ”Five Senses Travel”.

*Για τον καθαρισμό της Επανομής θα χρειαστείτε γάντια, σακούλες και καλή διάθεση. Το ραντεβού δίνεται στις 20/1, στις 11.00, στο kiosk της παραλίας.
Η δράση στο fb: https://www.facebook.com/events/224416848102340/

πηγή 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.