Σε ετοιμότητα βρίσκεται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων από έντονα καιρικά φαινόμενα, που εκδηλώνονται με την μορφή χιονόπτωσης-χιονοθύελλας, παγετού και δριμέως ψύχους. Τα φαινόμενα αυτά εντάσσονται στην κατηγορία των φυσικών καταστροφών και δύναται να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή ζωή των κατοίκων.

Η Διεύθυνση του Δήμου Θερμαϊκού, μέσω του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Αντιδημαρχίας Καθημερινότητας, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να καταστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες επαρκώς προετοιμασμένες και σε πλήρη ετοιμότητα για την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση οποιουδήποτε εκ των προαναφερθέντων φαινομένων, η εκδήλωση του οποίου μπορεί να επιφέρει επιπτώσεις στην υγεία και την καθημερινότητα των κατοίκων, αλλά και υλικές ζημιές.

Από καιρό έχει πραγματοποιηθεί, λοιπόν για φέτος, η προμήθεια ικανών ποσοτήτων ακατέργαστου αλατιού αποχιονισμού και συγκεκριμένα 77,5 τόνων, ενώ έχουν προβλεφθεί και μισθωθεί και τα κατάλληλα μηχανήματα από το Δήμο.

Από το σύνολο των 77,5 τόνων αλάτι, περίπου 26 εξ’ αυτών μοιράστηκαν πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, στις 20 Δεκεμβρίου, στις Δημοτικές Ενότητες της Περαίας, της Ν. Μηχανιώνας και της Επανομής, ενώ το μοίρασμα άλλων 36 τόνων ξεκίνησε την Τρίτη 16 Ιανουαρίου. Στη δεύτερη φάση της διανομής, ένα (1) φορτηγό αλάτι παραδόθηκε στη Ν. Μηχανιώνα, δύο (2) στην Περαία, από μισό (1/2) στην Κερασιά και στο Αγγελοχώρι και άλλο ένα (1) στην Τοπική Κοινότητα Μεσημεριού. Οι 15,5 τόνοι, που υπολείπονται, προορίζονται για τη Δημοτική Ενότητα της Επανομής.

Το αποχιονιστικό αλάτι, η χρήση του οποίου αποτελεί προληπτικό μέτρο για την αντιμετώπιση περιστατικών παγετού,  φυλάσσεται στους 3 όρχους του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ σακουλάκια έχουν αφεθεί σε κομβικά σημεία, όπως Τράπεζες, ΚΑΠΗ, Σχολεία, Αστυνομία κ.τ.λ., απ’ όπου οι πολίτες θα μπορούν να το προμηθεύονται, σε περίπτωση ανάγκης, κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους.

Τηλέφωνα επικοινωνίας :
Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας (κος Φεστερίδης Γιώργος) 6975107233

Υπεύθυνη Τμήματος Πολιτικής Προστασίας (κα Μαρία Νάνου) 23923 30133
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.