Στα πλαίσια ενός στρατηγικά σχεδιασμένου πλάνου ανάπτυξης και έχοντας ήδη προηγηθεί η αξιοποίηση τεσσάρων αναψυκτηρίων στην Επανομή, η επαναλειτουργία του RIVIERA στο ακρωτήρι Τούζλα Αγγελοχωρίου στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς επίσης και η είσπραξη ποσού περίπου 165.000,00 ευρώ μετά από ρύθμιση οφειλών από το Ακρωτήρι στην Περαία, με εισήγησή της η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, συνεχίζει να λαμβάνει αποφάσεις υπέρ της αξιοποίησης ακινήτων, που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του και παραμένουν ανεκμετάλλευτα, στερώντας σημαντικά οφέλη, τόσο από το Δήμο, όσο και από τους πολίτες.Τα τρία σημαντικής αξίας ακίνητα, για τα οποία έχει ανοίξει ο δρόμος για την αξιοποίηση και τη χρήση τους για τουριστικούς σκοπούς, είναι το Ακρωτήρι στην Περαία, το «Άκτιο» στην Αγία Τριάδα και το Κτήμα του Καραγκιόζη στην Επανομή, που την εισήγηση της Διοίκησης περί αξιοποίησής τους, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης δεν ψήφισαν.

Έτσι, αναφορικά με το Ακρωτήρι αποφασίστηκε διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση του Πολυχώρου αναψυκτηρίου, που βρίσκεται σε αγροτεμάχιο συνολικού εμβαδού 7.040,50 τ.μ. και αποτελείται από δύο αίθουσες, μία πισίνα 100 τ.μ. και υπαίθριο χώρο. Η διάρκεια εκμίσθωσης ορίστηκε στα 20 χρόνια.

Έγκριση εκμίσθωσης όμως, για χρονικό διάστημα 20 ετών, με τη διενέργεια πλειοδοτικής μισθοδοσίας, αποφασίστηκε και για το ιδιαίτερου αισθητικού ενδιαφέροντος κτίριο ορόσημο «Άκτιο» (πρώην Κοινοτική πλαζ Αγ. Τριάδας). Το παλιό κοινοτικό αναψυκτήριο, που είχε διαμορφωθεί από το 1957, διατηρεί μια αξία ιστορική, μιας και εκεί, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της πλαζ, είχαν γίνει τα γυρίσματα, το 1964, της γνωστής ταινίας της Φίνος Φιλμ «Κάτι να καίει», με πρωταγωνιστές όλους τους αλησμόνητους μεγάλους ηθοποιούς του παλιού ελληνικού κινηματογράφου και επίσης, ήταν το μέρος, όπου οι «ΟΛΥΜΠΙΑΝΣ» τραγούδησαν για πρώτη φορά.

Το κτιριακό συγκρότημα συνολικού εμβαδού 1.741,90 τ.μ. περιλαμβάνει δύο κτίσματα, όπου στεγάζονται οι εγκαταστάσεις της πλαζ με χρήση λουτρών και παρασκευαστηρίου, δύο μικροί οικισμοί με χρήση κυλικείων-περιπτέρων, στεγασμένος διάδρομος επικοινωνίας, καθώς και στεγασμένη ημικυκλική περίφραξη με χρήση αποδυτηρίων. Η αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου εντάσσεται σε ένα πρωτοποριακό αναπτυξιακό σχέδιο ανάπλασης της παραλιακής ζώνης της Αγ. Τριάδας, που φιλοδοξεί να αναβαθμίσει συνολικά την ευρύτερη περιοχή και να της επαναπροσδώσει την παλιά της αίγλη.

Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια δημοπρασίας για την εκμίσθωση άλλου ενός αξιόλογου ακινήτου, ιδιοκτησίας του Δήμου, για τουριστική εκμετάλλευσης και για χρονική διάρκεια 25 έτη, αυτό του Κτήματος του Καραγκιόζη, στην θέση Πάλιουρα, στην Επανομή.

Η εκμίσθωση αφορά τμήμα αγροτεμαχίου του αγροκτήματος Επανομής, εμβαδού 25.459,20 τ.μ., το οποίο θα αξιοποιηθεί για να στηθεί camping-κατασκήνωση. Εντός του χώρου, έχουν ανεγερθεί κτίσματα, μεταξύ των οποίων, WC, αποθηκευτικός χώρος, αναψυκτήριο-εντευκτήριο και αποδυτήρια.

Για στρατηγική ορθής αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου μίλησε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, τονίζοντας, πως η περιουσία αυτή αποτελεί «παραγωγικό αγαθό, με την ορθολογική διαχείριση και κατά συνέπεια, αξιοποίηση του οποίου, θα μπορέσουν να παραχθούν μετρήσιμες αποδόσεις. Η βραχυχρόνια τουριστική μίσθωση αποτελεί μοχλό ανάπτυξης με οικονομικά οφέλη και άνοιγμα θέσεων εργασίας, που συνεισφέρουν σημαντικά στην καταπολέμηση της ανεργίας της περιοχής μας.»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Τόσο στρατηγικός ο σχεδιασμός που μόλις πριν λίγους μήνες η διοίκηση του Δήμου έφερε στο δημοτικό συμβούλιο εισήγηση για 5ετή ενοικίαση για Άκτιο και Ακρωτήρι (ψηφίστηκαν και από την αντιπολίτευση τότε), ενώ για τον Πάλιουρα έφερε εισήγηση για δωρεάν παραχώρηση στην Μητρόπολη (την πήρε πίσω άρον - άρον, μετά από την κατακραυγή - αφού δεν περνούσε).
    Λοιπόν πότε ήταν σωστή η Διοίκηση και πότε λάθος, τώρα ή πριν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.