kados kitrino kapaki


















Ολοκληρώνεται σε μία εβδομάδα η διαδικασία τοποθέτησης των νέων κάδων με το κίτρινο καπάκι για την ανακύκλωση χαρτιού σε όλη των έκταση του Δήμου Θέρμης. Συνολικά 800 νέοι κάδοι τοποθετούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, στους οποίους θα γίνεται στο εξής η συλλογή όλων των χάρτινων συσκευασιών. Ήδη έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στη Θέρμη, τη Μίκρα, το Τριάδι και τα Βασιλικά, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της αρμόδιας Υπηρεσίας του Δήμου Θέρμης, σε όλα τα προβλεπόμενα σημεία ενδιαφέροντος, όπου παράγονται σημαντικές ποσότητες χάρτινων συσκευασιών, θα έχουν τοποθετηθεί οι νέοι κάδοι με το κίτρινο καπάκι έως και το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.
Υπενθυμίζουμε ότι οι νέοι κάδοι συλλογής χάρτινων συσκευασιών φέρουν κίτρινο καπάκι αλλά και ένα ειδικό διακριτικό αυτοκόλλητο που κάνει γνωστό στον πολίτη ότι ο κάδος δέχεται μόνο χάρτινες συσκευασίες. Οι χάρτινες συσκευασίες όπως είναι γνωστό, συλλέγονται προς διαλογή από ξένες ύλες, συμπίεση και δεματοποίηση του χαρτιού/χαρτονιού σε δέματα και ακολουθεί η αξιοποίηση των δεματοποιημένων υλικών σε βιομηχανίες ανακύκλωσης χαρτιού.
• Διπλώνουμε τις χάρτινες κούτες για εξοικονόμηση χώρου στους κάδους ανακύκλωσης χαρτιού.
• Καλό θα ήταν χαρτιά που είναι πλαστικοποιημένα, όπως το εξώφυλλο των μπλε τετραδίων, να αφαιρούνται πριν τη ρίψη στον κάδο ανακύκλωσης, ώστε το ανακυκλώσιμο χαρτί που θα παραχθεί να είναι όσο το δυνατόν καλύτερης ποιότητας.
• Δεν πετάμε ποτέ κοινά σκουπίδια στους κάδους ανακύκλωσης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.