ΚΟΛΛΗΣΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ και αξίζει να το προσέξουμε: Είναι γνωστό πως η Τράπεζα Πειραιώς πούλησε δάνεια 1,2 δισ. ευρώ στον Όμιλο Libra, του Λογοθέτη, έναντι τιμήματος μόλις 300 εκατομμυρίων. 

Για να αξιολογήσει κάποιος αν τα δάνεια αυτού του ύψους δόθηκαν φθηνά ή σε λογική τιμή θα πρέπει να γνωρίζει ΤΙ εξασφαλίσεις είχαν δοθεί απο τους δανειολήπτες, τι οικονομικές προοπτικές έχουν οι επιχειρήσεις τους (τα περισσότερα ήταν επιχειρηματικά) κλπ. Δεν έχουμε αυτές τις πληροφορίες, άρα... δεν μπορούμε να σχολιάσουμε.

Και μαθαίνουμε (δημοσίευμα Οκτωβρίου) πως γι αυτή τη δοσοληψία...παραιτήθηκαν ΔΕΚΑ μεγαλοστελέχη της Τράπεζας! Με αποζημίωση. Και διερωτώμαι γιατί. Βρέθηκε πως είχαν κάποιο... προσωπικό όφελος απ' αυτή την πώληση; Και διαβάζω το δημοσίευμα. Και ΤΙ βλέπω;
Μεταξύ των δανείων που πούλησαν στη Libra τα στελέχη αυτά ήταν και... ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΑ!!! Και ΤΙ ΥΨΟΥΣ ήταν τα δάνεια αυτά; ΤΡΙΑΝΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ!!! Δηλαδή, κατά μέσον όρο και στο βαθμό που το δημοσίευμα είναι ακριβές, ΤΡΙΑ εκατομμύρια αντιστοιχούσαν κατά μέσον όρο στο κάθε στέλεχος που εμπλέκεται στην πώληση!!! 

Ανακεφαλαιώνω:
1. Τραπεζικοί ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ είχαν πάρει δάνεια... ΤΡΙΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ο καθένας!!! Πώς θα τα πλήρωναν; ΠΩΣ τους τα έδωσε η Τράπεζα; Προφανώς τα έδωσαν στον εαυτό τους!
2. Τα ίδια αυτά στελέχη παρέδωσαν στη Libra ως... αμφισβητούμενης αποπληρωμής ή ήδη μη εξυπηρετούμενα δάνεια των... εαυτών τους!!!
3. Ολοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είχαν πάρει τέτοια ποσά! Όλοι οι εμπλεκόμενοι "θεώρησαν" πως δεν... θα τα αποπληρώσουν!!!! χαχαχα Αυτό δηλαδή που ακόμα και ο ταμίας στο γκισέ ξέρει, το ανακάλυψαν ΑΦΟΥ τσέπωσαν το χρήμα!
4. Προκαλούν ευλόγως την υποψία πως είχαν ΠΡΟΦΑΝΕΣΤΑΤΟ προσωπικό όφελος απο την πώληση των δανείων στη Libra: ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΤΣΕΠΩΣΕΙ!!!
5. Τα υπερβολικά και πέρα απο κάθε τραπεζική λογική δάνεια (3 εκατ. σε υπάλληλο!) τα είχαν πάρει μεθοδευμένα και έχοντας ήδη προσχεδιάσει την κομπίνα! Και όλα αυτά αν το δημοσίευμα είναι ακριβές.
Εισαγγελέας δεν θα παρέμβει; Απλά απολύθηκαν τσεπώνοντας ΚΑΙ τις αποζημιώσεις και δεν τρέχει μία;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.