Μετά το τραγικότατο ατύχημα 13χρονου αγοριού στο Λούνα Παρκ του Ελληνικού το 2014, που έφερε στο φως τις ελλείψεις και την επικινδυνότητα των συνθηκών κάτω από τις οποίες λειτουργούσαν οι δημοτικές παιδικές χαρές, έσπευσε η πολιτεία να ψηφίσει σχετική υπουργική απόφαση, αναφορικά με τον εκσυγχρονισμό, την ασφαλή λειτουργία, τη συντήρηση και τον έλεγχό τους.

Σε αναγνώριση της δεινής κατάστασης, που βρίσκονταν οι παιδικές χαρές σε ολόκληρο το Δήμο Θερμαϊκού και σε άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα των δημοτών, αλλά και των απαιτήσεων της νέας νομοθεσίας, η σημερινή Δημοτική αρχή, ξεκίνησε από το 2015 μια σειρά παρεμβάσεων, ώστε να καταστήσει τους, προορισμένους για τους μικρούς δημότες, αυτούς χώρους και πάλι κατάλληλους, ασφαλείς και θελκτικούς.

Αποξηλώνοντας τα φθαρμένα και επικίνδυνα παιχνίδια και αντικαθιστώντας τα με νέο εξοπλισμό (όργανα και κατασκευές) πιστοποιημένο, προβαίνοντας σε όλες τις αναγκαίες διορθωτικές επεμβάσεις και λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία και γενικά για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, σήμερα ο Δήμος Θερμαϊκού μπορεί να υπερηφανεύεται για την ύπαρξη και την ορθή, βάση νομικών προβλέψεων, λειτουργία εννέα (9) νέων παιδικών χαρών στην επικράτειά του.

Μικροί και μεγάλοι μπορούν να χαίρονται πλέον τους χώρους αναψυχής σε κάθε μία από τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, με τα παιδιά να επιδίδονται σε ποικίλα ατομικά ή ομαδικά παιχνίδια και με τους γονείς να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης, χωρίς άγχος και ανησυχία για την ασφάλεια των παιδιών τους. Έτσι, στο Δήμο Θερμαϊκού, λειτουργεί μία (1) παιδική χαρά σε κάθε μία από τις παρακάτω περιοχές. Συγκεκριμένα, στο Μεσημέρι, στην Αγ. Τριάδα, στο Αγγελοχώρι, στην Κερασιά και στην Περαία, ενώ με δύο (2) εξυπηρετούνται η Ν. Μηχανιώνα και η Επανομή.

Σε εξέλιξη, όμως, βρίσκονται και οι εργασίες εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού άλλης μίας παιδικής χαράς του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία θα ανεβάσει τον αριθμό τους στο Δήμο στις δέκα (10). Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός των επόμενων ημερών και με τη λειτουργία της θα εξυπηρετούνται τα παιδιά, που διαμένουν στην περιοχή των Ν. Επιβατών. Η συγκεκριμένη βρίσκεται στους Ν. Επιβάτες, απέναντι από το αστυνομικό τμήμα, και όπως και αυτές των υπολοίπων Κοινοτήτων, που προηγήθηκαν, είναι χωροθετημένη και σχεδιασμένη με τρόπο, ώστε να μην τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια και η υγεία των παιδιών και να πληροί όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές.


«Οι αναγκαίες παρεμβάσεις, που εξασφαλίζουν την  εύρυθμη λειτουργία των νέων δημοτικών παιδικών χαρών, αποτελεί ένα ιδιαίτερης βαρύτητας έργο, που διασφαλίζει την παροχή ενός ποιοτικού αστικού περιβάλλοντος για όλους, αλλά, που πρωτίστως, αποσκοπεί στην ασφάλεια των παιδιών, ένα ζήτημα, που μας απασχολεί όλους και στο οποίο δεν χωράνε επ’ ουδενί εκπτώσεις, ενώ προστατεύει παράλληλα και το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών στο παιχνίδι.», δήλωσε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μας κοροϊδεύουν ?Για ποιες παιδικές χαρές μιλάτε?Για ποιες είστε υπερηφανοι ?Ελάτε στην Επανωμη στην παιδική χαρά δίπλα στον άγιο αργυριο να δείτε τα χάλια που αν μπει παιδί μέσα το λιγότερο που θα πάθει θα βγει με κάνα καρφί από τα σπασμένα και διαλειμμενα παιχνίδια. Ντροπή και αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.