...μάχομαι τον φασισμό σε όλους του τις μορφές 
και προπαντός στην πιο πολύ απατηλή 
και επικίνδυνη μορφή, την αριστερόστροφη...

Μίκης Θεοδωράκης 4.2.18


Δεν ξέρω αν η αριστερόστροφη μορφή του φασισμού είναι η περισσότερο απατηλή και πιο επικίνδυνη από τον ακροδεξιό φασισμό.

Δεν έχω φασιστόμετρο για να μετρήσω την επιβάρυνση στη λειτουργία της δημοκρατίας (λέμε τώρα...) που έχει η δεξιά και η αριστερή φασιστική απόκλιση.

Θεωρώ ότι βλάπτουν σοβαρά την ελευθερία και την δημοκρατία και οι δύο.

Αλλά φοβάμαι περισσότερο από τις δύο αυτή της αριστερής έκφυσης, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά κυρίως γιατί έχει το θράσος και την αναίδεια να συκοφαντεί και να χτυπά με τον χειρότερο τρόπο έναν άνθρωπο που για άλλη μια φορά, στα 92 του χρόνια, δεν δίστασε να πάρει θέση. Έξω από την αριστερή "πεπατημένη". Δεν αρνήθηκε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και με το ειδικό βάρος που διαθέτει να εγγυηθεί (και να το πετύχει) την ενότητα όλων (και αυτών που πήγαν στο συλλαλητήριο αλλά και αυτών που το παρακολούθησαν από μακριά) και να διασφαλίσει την ειρηνική του εξέλιξη.

Και φοβάμαι περισσότερο αυτόν τον ιδιότυπο πατερναλισμό της αριστερής ιντελιγκένσιας που βγήκε να λοιδωρήσει, να στηλιτεύσει, να υποτιμήσει, να ξεφωνήσει τον μεγάλο ασυμβίβαστο Έλληνα, που στα 92 του αρνήθηκε να κλωσσήσει τις δόξες του και να παραμείνει άφωνος (όπως πράττει κατά σύστημα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων του πολιτισμού και της διανόησης στην χώρα, απολαμβάνοντας τα "αργύρια" μιας ιδιότυπης συναλλαγής).

Κατέκλεισαν τον τύπο και το διαδίκτυο σχολιασμοί και αρθρογραφίες κυβερνητικών κυρίως αλλά και άλλων αριστερών κονδυλοφόρων, που του καταλογίζουν τα μύρια όσα για την "δήθεν" ανεκτικότητά του απέναντι σε ακροδεξιούς ή και φασίστες που παραβρέθηκαν δίπλα του στην εξέδρα του συλλαλητηρίου. Τρόμαξαν ότι μολύνθηκε στα 92 του με ακροδεξιά φασιστίτιδα και ότι θα την μεταδώσει. Και ίσως ακόμη περισσότερο τρομοκρατήθηκαν πως μπορεί το μεγαλειώδες συλλαλητήριο, εξαιτίας κυρίως του Μίκη και της πατριωτικής ομιλίας του, να αποτελέσει το έναυσμα για τη συγκρότηση πανεθνικού μετώπου που θα γκρεμίσει την "αριστερή" κυβέρνηση υποταγής του προτεκτοράτου. Ψυχανεμίστηκαν πως η πτώση της κυβέρνησης των ολίγιστων, ευλίγιστων και μικρών θα έφερνε τους εξίσου αν όχι χειρότερους δεξιούς που καιροφυλακτούν.

Και βέβαια μικρή σημασία θα έχει ποιος θα γίνει νονός των Σκοπιανών με τις καθοδηγήσεις και ντιρεκτίβες των επικυρίαρχων.

Το διακύβευμα δεν βρίσκεται εδώ. Μάλλον θα πρέπει να αναζητηθεί στην δυνατότητα  για την άνδρωση κινήματος αποτίναξης των δοτών. Αριστερών και δεξιών.

Και μετά την κατρακύλα και παραπλάνηση των "αριστερών" της πλάκας είναι μάλλον καλύτερα για τον λαό να ξέρει με ποιον έχει να κάνει.

Δεν νομίζω ότι τρομάζει κανέναν η "χάρυβδη" της δεξιάς όταν αντιπαλεύει τα τελευταία τρία χρόνια με την "φιλολαϊκή" ΝΤΕΜΕΚ "σκύλλα" της "αριστεράς".

Και τότε γιατί αυτός ο ορυμαγδός των αριστερών κονδυλοφόρων;

Να υποθέσουμε ότι βολεύονται;

Να υποθέσουμε ότι φοβούνται ένα νέο κίνημα στα χνάρια του '11 ;
Τότε που πολλοί απ' αυτούς σκιάζονταν να πλησιάσουν στις πλατείες που βράζανε;

Δεν γνωρίζω τι αποθέματα έχει το λαϊκό κίνημα για ένα νέο ξεκίνημα μετά τα μνημόνια των δεξιοπασόκων, την διάλυση δια της προσαρτήσεως με ψεύδη των αγανακτισμένων και τις αριστερές ζαρτιέρες του '15 με '18.

Χαίρομαι πολύ όμως που ο Μίκης δεν κόλωσε ....

Δεν ξέρω αν ο "Μίκης αλλάζει την Ιστορία" όπως φώναξε σύσσωμο το πλήθος στο χθεσινό συλλαλητήριο. Δεν ξεχνώ πως ο Μίκης στάθηκε απέναντι στην Συριζέϊκη κυβέρνηση της νεοδιαπλοκής (όπως ελάχιστοι το έκαναν - Πλεύση Ελευθερίας, ΛΑΕ, Ανταρσύα) και δεν λησμονώ την προειδοποίηση - μήνυμα προς τον Τσίπρα "Καλή αντάμωση στα Γουναράδικα" (Δεκέμβριος '16):  "....Το παίζεις επαναστάτης κι όταν γυρίσεις, ξαναγίνεσαι αυτό που ήσουν, το παιδί που κάνει τα θελήματα της Μέρκελ, του Ομπάμα και του Γιούνγκερ που κατακεραύνωσες στην Αβάνα και πάλι σε βάρος του έξυπνου ελληνικού λαού, γιατί αυτός αποφάσισε να τον κυβερνούν άτομα χωρίς οπαδούς και φιλότιμο, που το παίζουν κυβέρνηση.....".

Ξέρω όμως ότι η αριστερά συναντιέται και πάλι με το πρωπατορικό αμάρτημά της, αυτό   της κατασυκοφάντησης προβεβλημένων μορφών της, ανθρώπων της, παιδιών της.
Που βέβαια μετά από το πλήρωμα του χρόνου θα  δικαιώσει και θα  τιμά ....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.