Σήμερα, Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Επανομής, η εις Διάκονον χειροτονία του Σωτήριου Πανανού, ο οποίος ως χθες ήταν στρατιωτικός και υπηρετούσε ως αρχιλοχίας στα ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδος.

Στην χειροτονία που έγινε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο παραβρέθηκαν εκτός του πλήθος πιστών και οι κκ Θόδωρος Καράογλου Βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης κ. , Γιάννης Μαυρομάτης,  Δήμαρχος Θερμαϊκού και Σωτήριος Στεφανίδης διοικητής των ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας.

Ο νέος Διάκονος, 39 ετών, είναι Πατέρας δύο παιδιών, ήταν αρχιλοχίας στα ΚΑΑΥ Αγ. Τριάδος, είναι απόφοιτος του Εκκλησιαστικού ΙΕΚ Αλεξανδροπόλεως και φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ.
Ο νεοχειροτονηθείς  εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό γιατί τον αξίωσε να λάβει τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τα χέρια του Μητροπολίτη Καλαμαριάς, ευχαρίστησε την οικογένεια του, τους συναδέλφους του και τον πνευματικό του πατέρα για όσα έκαναν για εκείνον.
Σύσσωμο το εκκλησίασμα αναφώνησε το "Άξιος" με τον Σεβασμιώτατο να καλοσωρίζει στο Ιερό Θυσιαστήριο τον π. Σωτήριο.

Ο διοικητής του στο ΚΑΑΥ Αγίας Τριάδας κ. Σωτήριος Στεφανίδης σε μια σεμνή τελετή στη μονάδα απένημε τιμητική πλακέτα στον χειροτονηθέντα και του δώρισε θρησκευτική εικόνα που αναπαριστά την Κοίμηση. Ο τιμηθείς ευχαρίστησε τον μέχρι πρότινος διοικητή του.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.