Ενώ χαιρόμαστε μια πολύ όμορφη ηλιόλουστη μέρα σήμερα Τρίτη, μετά την χθεσινή χωρίς επιπτώσεις πρόσκαιρη χιονόπτωση, η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, μας προειδοποιεί,  σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από το βράδυ, με κύρια χαρακτηριστικά :



Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς νότιους ανέμους και πιθανόν, τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θα επηρεάσουν :
  • Απόψε Τρίτη (27-02-18) τα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο
  • Αύριο Τετάρτη (28-2-18) τις πρωινές ώρες, πιθανόν τις Κυκλάδες και μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Β. Τις κατά περιόδους πυκνές χιονοπτώσεις :
  • Απόψε Τρίτη (27-02-18) σε περιοχές της Ηπείρου (πάνω από τα 400 με 500 μέτρα), της Θεσσαλίας και της Δυτικής και Κεντρικής Στερεάς (πάνω από τα 600 με 700 μέτρα), της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 200 με 300 μέτρα), καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
  • Αύριο Τετάρτη (28-2-18) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες, σε περιοχές της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως της Χαλκιδικής) (πάνω από τα 200 περίπου μέτρα) και μέχρι τις απογευματινές ώρες, τοπικά σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Επισημαίνεται, ότι η θερμοκρασία θα σημειώσει αύριο σταδιακή πτώση από τα βόρεια, ενώ παγετός θα σημειωθεί αύριο το βράδυ και την Πέμπτη (01-03-18) στα Κεντρικά και Βόρεια Ηπειρωτικά, ο οποίος κατά τόπους, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, θα είναι ολικός.

Παρακαλούμε για περισσότερες πληροφορίες να παρακολουθείτε τα καθημερινά τακτικά Δελτία Καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ www.emy.gr

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Αυθόρμητη, εύλογη και καλοπροαίρετη ερώτηση: Το ξανθό μωρό στην φωτο του άρθρου, ξέρει και από άλλα κόλπα με αλυσίδες (ίσως και μαστίγια...), εκτός από το να τις βάζει στα λάστιχα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.