Ο μυελός των οστών είναι το «εργοστάσιο» που φτιάχνει τα κύτταρα του αίματος. Όταν παρουσιάζει σοβαρή βλάβη, αιματολογικά προβλήματα παρουσιάζονται, που οδηγούν μεγάλο αριθμό ανθρώπων σε ασθένειες απειλητικές για τη ζωή, όπως η λευχαιμία , αλλά και άλλες.
Η επιστήμη σήμερα μας προσφέρει τη δυνατότητα να σώσουμε αυτούς τους ανθρώπους, μέσω της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών/αιμοποιητικών κυττάρων.
Είναι μια δωρεά παρόμοια με εκείνη της αιμοδοσίας, στην οποία κορυφώνεται η προσφορά ενός ανθρώπου προς έναν συνάνθρωπό του, στον οποίο χαρίζει ζωή, ενώ εθελοντής δότης μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε έχει ξεπεράσει το 18ο  έτος της ηλικίας του, δεν είναι μεγαλύτερος από 55 (προτιμότερο 50) χρόνων και δεν έχει ιστορικό μεταδοτικών νοσημάτων, νεοπλασιών ή καρδιοπαθειών (παρόμοιες προϋποθέσεις με αυτές της εθελοντικής αιμοδοσίας).
Αύριο, Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, λοιπόν, από τις 9.00 μέχρι τις 10.00, στο Κέντρο Υγείας της Ν. Μηχανιώνας του Δήμου Θερμαϊκού, καλούμαστε να προσφέρουμε κάτι μικρό με μεγάλη αξία. Έχουμε την ευκαιρία, με τη βοήθεια της εθελόντριας γιατρού Παντουχίδου Νικολέτας, να γίνουμε δότες μυελού των οστών. Έχουμε την ευκαιρία να δώσουμε ζωή.

Ας μη λείπει κανείς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.