Η κα Άντα Τσεσμελή  - Edwards, ιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού θεατρικού συλλόγου OmA (Ουρανός με Αστέρια) και γνωστή για τις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, ανεβάζει στο χώρο του ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία την θεατρική παράσταση, «Σαρλό, ο άστεγος δανδής», πρεσβεύοντας για ακόμα μία φορά τις αρχές της προσφοράς.

Το σύγχρονο αυτό κοινωνικό έργο, το οποίο γράφτηκε μετά από προσωπική περιπλάνηση της συγγραφέως, κας Τσεσμελή, με τους άστεγους της Θεσσαλονίκης, καταγράφει ιστορίες και σκιαγραφεί τον ψυχισμό των νέο-άστεγων, επιχειρώντας να ευαισθητοποιήσει σχετικά με ένα φαινόμενο που, αν και δεν αποτελεί μια κατάσταση αποκλειστικά του παρόντος, ωστόσο, γεγονός είναι, ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων συνετέλεσε στη ραγδαία αύξησή του.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, στις 21:00 στο αμφιθέατρο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία, με ΕΙΣΟΔΟ ΕΛΕΥΘΕΡΗ.

Αντί εισιτηρίου θα συλλέγονται τρόφιμα μακράς διαρκείας για την Άρσις
( κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση ) και ζωοτροφές (σκύλων & γατών) για το ελληνικό σωματείο αδέσποτων ζώων Αδέσποτος Πλανήτης.

ΥΠΟΘΕΣΗ
Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες του Λεοντή, που η μοίρα τον ένωσε με έναν αδέσποτο σκύλο, το Σαρλό και τον ασχημόκτιστο κάκτο, Κούλη, καθρεφτίζεται η νεοελληνική πραγματικότητα.
Ένα παγκάκι στο λιμάνι είναι αρκετό, για να φιλοξενήσει το παράπονο, το άγχος, την απελπισία, αλλά και το όραμα του "Φωτός".
Ο Λεοντής απορρίπτει την κοινωνία, πιστεύοντας πως η ζωή τον αδίκησε, αλλά με γλυκόπικρο χιούμορ αποδομεί της ήττες του, μέχρι που έρχονται οι αναμνήσεις, που χτυπάνε στο κέντρο του συναισθήματος και εκεί χάνεται κάθε ίχνος λογικής....
Αν δείτε κάποιον να φλυαρεί μόνος του, μην τον φοβάστε. Μοιράζεται την μοναξιά του και πάντα περιμένει την Ανατολή…
Σαρλό, ένας σύγχρονος δανδής, ερμηνευμένος εξαιρετικά από τον Άγγελο Κάλφα, που καταφέρνει να σας παρασύρει στα νερά του δικού του λιμανιού, προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ανακαλύπτοντας την αλήθεια.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Διανομή | Άγγελος Κάλφας
Πρωτότυπη μουσική επένδυση | Κωνσταντίνος Παγιάτης
Σκηνοθεσία | Άντα Τσεσμελή Edwards
Σκηνογραφική επιμέλεια – κουστούμια | Αθανάσιος Κολαλάς
Παραγωγή | ΟmA (ουρανός με αστέρια) www.ouranosmeasteria.com


ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ:
http://adespotosplanitis.blogspot.gr/
http://arsis.gr/
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.