Δεν γνωρίζουμε αν είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος αντιμετώπισης της παραβατικότητας που έχει, όπως επανειλλημμένα τονίσει από εδώ αυτή τη στήλη, καταστεί ίσως ένα από τα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν ή και τρομοκρατούν τους συμπολίτες μας στο Θερμαϊκό.

Και σίγουρα δεν θα αποτελέσει, η συζήτηση - εκδήλωση που προγραμματίζει ο Δήμος Θερμαϊκού, την Δευτέρα 19/3 στις 7.00 μμ στην Καψαλάκειο, απάντηση στην αυξανόμενη εγκληματικότητα που αντιμετωπίζει ο Θερμαϊκός.

Ίσως όμως ακουστούν απόψεις που θα πρέπει να εξεταστούν τόσο από τον Δήμο και πολύ περισσότερο από τους εκπροσώπους της Ελληνικής Αστυνομίας που θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Το καλό φυσικά είναι πως μετά από εκατοντάδες, ληστείες, διαρρήξεις, κακοποιήσεις ή και τρομοκράτηση ανυπεράσπιστων πολιτών φαίνεται πως ο αντίκτυπος του τρόμου και της απόγνωσης των κατοίκων έφτασε στο δημαρχιακό μέγαρο αλλά και στο Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Ν. Μηχανιώνας που διοργανώνουν την ενδιαφέρουσα πράγματι και επίκαιρη εκδήλωση.

Η πρόσκληση όπως την λάβαμε:
Είναι γεγονός, ότι τα τελευταία χρόνια, η εγκληματικότητα και ο φόβος για την εγκληματικότητα, έχουν αρχίσει να γίνονται ένα από τα μεγαλύτερα βιούμενα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.

Υπάρχει, επομένως, στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία, ένα διάχυτο ‘’έλλειμμα ασφάλειας’’, που μάλιστα χρόνο με το χρόνο, αντί να μειώνεται φαίνεται να μεγαλώνει. Αυτός ο αυξημένος φόβος του εγκλήματος και το συνακόλουθο αίσθημα ανασφάλειας του πολίτη, απέναντι σε ενδεχόμενες πράξεις βίας τρίτων (ιδιωτών) κατά του ιδίου ή λεηλασίας της ιδιοκτησίας του (π.χ. της κατοικίας του), είναι ένα φαινόμενο των τελευταίων ετών, που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί.

Υπάρχει όμως άραγε, δικαίωμα στην ασφάλεια των πολιτών κατά το Σύνταγμα;

Βεβαίως, η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών αποτελεί αυτονόητη προϋπόθεση για την ακώλυτη άσκηση και απόλαυση όλων των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η δε εγγύηση της ασφάλειας από την πολιτεία αποτελεί το ελάχιστο αντιστάθμισμα για την απαγόρευση της αυτοδικίας.

Υπό το φως των παραπάνω πραγματικών δεδομένων, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 και ώρα 7.00΄ μ.μ., στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας, ομιλία – συζήτηση με θέμα ‘’Προστασία και ασφάλεια των πολιτών’’.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής κοινότητας Ν. Μηχανιώνας.

Καλείστε στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση να παραστείτε όλοι.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.