Ο καλός καιρός της χθεσινής μέρας (Κυριακή 4/3/18) συνετέλεσαν, ώστε να πραγματοποιηθεί με επιτυχία η Μαθητική Ποδηλατάδα, δράση την οποία διοργάνωσε το 2ο Γυμνάσιο της Νέας Μηχανιώνας, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Παιδείας του Δήμου Θερμαϊκού, στα πλαίσια της συμμετοχής του στο πρόγραμμα «Ecomobility, οικολογική μετακίνηση 2017 – 2018».

Στόχος των μαθητών ήταν η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας, η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, η ανάδειξη των προβλημάτων ασφαλούς μετακίνησης των κατοίκων της περιοχής και η παράλληλη διαμόρφωση ενεργών πολιτών.

Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων πραγματοποιήθηκε στις 11.00 το πρωί, με σημείο αφετηρίας την εκκλησία του Αγ. Νικολάου στην παραλία της Ν. Μηχανιώνας, ενώ η πορεία που χάραξε η ομάδα των ποδηλατών είχε κατεύθυνση προς την Ιχθυόσκαλα. Για την ασφαλέστερη άφιξη στο χώρο συγκέντρωσης, σημαντική υπήρξε η συνδρομή της Τροχαίας.

Τη δράση των παιδιών στήριξαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κα Χατζηχριστοφή, ενώ μετά τη λήξη της ποδηλατάδας, μαθητική αντιπροσωπεία κατέθεσε τις προτάσεις της προς τη Δημοτική Αρχή, σε ό,τι αφορά στο θέμα της οικολογικής μετακίνησης και της χρήσης του ποδηλάτου στο Δήμου Θερμαϊκού.


Σχολιάζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος, κ. Μαυρομάτης ανέφερε : «Μακάρι τα παιδιά και η διάθεσή τους για ενεργή συμμετοχή στα κοινά και για εξεύρεση λύσεων στα προβλήματα της καθημερινότητας, να καταστούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας, λειτουργώντας αφοριστικά σε οποιοδήποτε πνεύμα ωχαδερφισμού επιβουλεύεται την κοινωνική μας συμπεριφορά και να μας μεταδίδουν, παράλληλα, τη φρεσκάδα της ματιάς τους».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.