Περιφερειακό Αντι/συνέδριο Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 26 Μαρτίου το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, το Σωματείο Εργαζομένων στον  ΟΛΘ και το Σωματείο Εργαζομένων της Εγνατίας Οδού.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Σε λίγες ημέρες (26-28 Μάρτη) θα πραγματοποιηθεί στην πόλη μας το αναπτυξιακό συνέδριο κεντρικής Μακεδονίας. Το συνέδριο εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής». Πρόκειται για τα περίφημα συνέδρια παραγωγικής ανασυγκρότησης με τα οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι υπάρχει προοπτική μέσα από τη διαχείριση των μνημονίων και τις πολιτικές που επί 8 χρόνια διέλυσαν τις ελληνικές επιχειρήσεις, ισοπέδωσαν τις εργασιακές σχέσεις, έστειλαν στην ανεργία 1,5 εκατομμύρια εργαζόμενους. 
Παραγωγική ανασυγκρότηση με τα εργαλεία του κράτους στα χέρια των δανειστών και των κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών δε γίνεται, τουλάχιστον με όρους ωφέλιμους για την κοινωνία. Αφού λοιπόν ξεπουλήθηκε η δημόσια περιουσία και ότι περίσσεψε το ενταφιάσανε στο υπερταμείο για 99 χρόνια, έρχονται να μας προτείνουν τρόπους ανασυγκρότησης, όπως ακριβώς μετά τους πολέμους, όταν οι νικητές και οι εταιρείες τους ανασυγκροτούν την καμένη γη που ίδιοι δημιούργησαν, πάντα εις όφελος των δικών τους συμφερόντων.
Εμείς οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που εκποιούνται, έχουμε τις δικές μας προτάσεις απέναντι στις προτάσεις των δανειστών. Παραγωγική ανασυγκρότηση από τα κάτω, από αυτούς που κατέχουν τα μέσα παραγωγής, από αυτούς που γνωρίζουν τις εταιρείες από το εσωτερικό, με τις δυνατότητες και τα προβλήματα τους. Παραγωγική ανασυγκρότηση όπως πράγματι θα βοηθήσει την κοινωνία και όχι τους δανειστές και τις εταιρείες τους. Παραγωγική ανασυγκρότηση ώστε ο πλούτος να επιστρέφει σε αυτόν που τον δημιούργησε, τον λαό.
Εμείς οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ που εκποιούνται, θα οργανώσουμε το δικό μας περιφερειακό αντι/συνέδριο, για να ακουστεί η πραγματική φωνή της Κεντρικής Μακεδονίας. Ενάντια στις κυβερνητικές φιέστες που προπαγανδίζουν τον μονόδρομο των μνημονίων και του ξεπουλήματος της χώρας, δίνουμε τον λόγο στην ίδια την κοινωνία. Την Δευτέρα 26/3, στις 18:00, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, με ομιλητές εργαζόμενους των υπο εκποιήση ΔΕΚΟ και μέλη κοινωνικών συλλογικοτήτων της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ομιλητές:
Αδαμίδης Γιώργος – Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Αλιόγκας Θεόδωρος – Πρόεδρος Σ.Ε. ΕΛΒΟ
Αρχοντόπουλος Γιώργος – Πρόεδρος Σ.Ε. ΕΥΑΘ
Γουργούρη Φανή – Πρόεδρος διοικητικών υπαλλήλων ΟΛΘ
Ματθαίου Θανάσης – Μέλος ΔΣ Σ.Ε. της Εγνατίας Οδού
Θα παρέμβουν εκπρόσωποι των συλλογικοτήτων:
Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων – antigoldgr
Πρωτοβουλία για την υπεράσπιση των ελεύθερων χώρων
Συντονισμός συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς

Συντονιστής:
Σπυριδωνίδης Βαγγέλης – Δημοσιογράφος – μέλος ΔΣ ΠΟΕΣΗ & ΕΣΗΕΜΘ

Το συνεδριο οργανώνουμε από κοινού:
Σ.Ε. ΕΥΑΘ
ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
Σ.Ε. ΟΛΘ
Σ.Ε.τ. Εγνατίας Οδού

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.