Η πολύπλευρη και πολύχρονη κρίση που μαστίζει την Ελλάδα, είναι αναμφισβήτητο, ότι έχει οδηγήσει σε έξαρση της ανομίας και της παραβατικότητας, με άμεσο αντίκτυπο στην ψυχολογία των πολιτών, εντείνοντας την αίσθηση ελλιπούς προστασίας και ανασφάλειας.

Επ’ αφορμή των συνθηκών αυτών και των αυξημένων κρουσμάτων εγκληματικότητας που καταγράφονται, η δημοτική αρχή Θερμαϊκού διοργάνωσε ενημερωτική ομιλία, με θέμα «Προστασία και ασφάλεια των πολιτών», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 19.00, στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Ν. Μηχανιώνας.

Στην εκδήλωση, που έτυχε θερμότατης ανταπόκρισης από τον κόσμο, συμμετείχαν ανώτερα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και το Τοπικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ν. Μηχανιώνας, που συντόνισαν τη συζήτηση, δίνοντας τη δέουσα προσοχή στους προβληματισμούς των πολιτών, απαντώντας στα ερωτήματά τους και ακούγοντας προσεκτικά τις προτάσεις που τέθηκαν.

Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου συζητήθηκαν θέματα, που άπτονται του αναφαίρετου δικαιώματος του ανθρώπου στην προστασία και την ασφάλεια, του ρόλου της Αστυνομίας και των Τμημάτων Ασφαλείας στην εγγύηση των προαναφερθέντων, των σχετικών με το ζήτημα δυσχερειών, που αντιμετωπίζουν πολίτες και εργαζόμενοι της Αστυνομίας, αλλά και της σημασίας της εφαρμογής του νόμου και της δίκης στην εξάλειψη πράξεων αυτοδικίας.

«Σε αναγνώριση του αισθήματος ανασφάλειας που βιώνουν οι πολίτες, εξαιτίας της σημαντικής αύξησης της εγκληματικότητας, που εν μέσω οικονομικής κρίσης βρήκε πρόσφορο έδαφος να επωαστεί και να γεννηθεί, οδηγώντας σε εν δυνάμει επικίνδυνες καταστάσεις και συνθήκες, η Διοίκησή μας θέτει τις βάσεις προς εξεύρεση λύσεων και προς τόνωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Ελληνικής Αστυνομίας κρίνεται υψίστης σημασίας, εξού και η ανάληψη πρωτοβουλίας για μια εις βάθος συζήτηση με αποδέκτες όλους τους πολίτες και η οποία αποτελεί μόνο την αρχή. Ευχαριστώ εγκάρδια την Ελληνική Αστυνομία για την παρουσία και τη συμβολή της στην ομαλή και εποικοδομητική διεξαγωγή της συζήτησης», ανέφερε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Γιάννης Μαυρομάτης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.