Τι μεταδίδει το δίκτυο R.T.

Το Ρωσικό Υπουργείο Αμύνης ανακοίνωσε ότι «Αμερικανοί Εκπαιδευτές» εκπαιδεύουν ισλαμιστές αντάρτες να σκηνοθετήσουν ψευδούς σημαίας χημικές επιθέσεις στη νότια Συρία. Τα περιστατικά προορίζονται, όπως αναφέρεται, για να προκαλέσουν αεροπορικές επιδρομές εναντίον συριακών κυβερνητικών στρατευμάτων και υποδομών.

«Διαθέτουμε αξιόπιστες πληροφορίες ότι Αμερικανοί εκπαιδευτές έχουν εκπαιδεύσει έναν αριθμό μαχητικών ομάδων στην περιοχή της πόλης Αλ-Τανφ, να σκηνοθετήσουν επιθέσεις με χημικά στη νότιο Συρία», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Σεργκέι Ρουτσκόι, το Σάββατο, σε δημοσιογραφική ενημέρωση.

«Στις αρχές του Μαρτίου, οι ομάδες σαμποτέρ αναπτύχτηκαν στα νότια της ζώνης αποκλιμάκωσης στην πόλη Ντεράα, όπου στρατοπεδεύουν οι μονάδες του λεγόμενου «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

«Ετοιμάζουν μια σειρά εκρήξεων χημικών πυρομαχικών. Αυτές θα χρησιμοποιηθούν για την ενοχοποίηση των κυβερνητικών δυνάμεων. Τα συστατικά υλικά για την παραγωγή των χημικών εκρηκτικών έχουν ήδη παραδοθεί στην νότια ζώνη αποκλιμάκωσης, συσκευασμένα ως ανθρωπιστική βοήθεια, από αυτοκινητοπομπές διάφορων ανθρωπιστικών ΜΚΟ.»

Στις σχεδιαζόμενες «προβοκάτσιες» θα δοθεί παταγώδης προβολή από τα Δυτικά ΜΜΕ και θα χρησιμοποιηθούν ως πρόφαση για την εξαπόλυση βομβαρδισμών από τον Αμερικανικό συνασπισμό , προειδοποίησε ο Ρουτσκόι.
                                                                                                        

Όχι Μέσω Αντιπροσώπων. Αμερικανικές, Βρετανικές και Γαλλικές Δυνάμεις  Συμμετέχουν στο Πόλεμος της Συρίας, Δηλώνει ο Σεργκέϊ Λαβρώφ

Αμερικανοί στρατιώτες σε στρατιωτικό όχημα, στο χωριό αλ-Χερμπέχ, βόρειο τμήμα της επαρχίας του Χαλεπιού. ΦωτόΡώυτερ, 24-10-2016

Ο Ρώσος υπουργός των Εξωτερικών Σεργκέϊ Λαβρώφ κατήγγειλε την παράνομη παρουσία στρατευμάτων του αμερικανικού συνασπισμού στην Συρία, δηλώνοντας ότι η ανάπτυξη των Δυτικών δυνάμεων στη Συρία ισοδυναμεί με «ευθεία ανάμειξή τους στον πόλεμο»

«Υπάρχουν ειδικές δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας – δεν το αρνούνται πλέον- από τις ΗΠΑ, την Βρετανία, την Γαλλία και ορισμένες άλλες χώρες», είπε ο Λαβρώφ σε συνέντευξη σε σταθμό του Καζακστάν. «΄Ετσι δεν πρόκειται πλέον για πόλεμο μέσω αντιπροσώπων, αλλά για άμεση εμπλοκή στον πόλεμο», υπογράμμισε ο Ρώσος Υπουργός των Εξωτερικών.

Ο αμερικανικός συνασπισμός είναι «παράνομος» από την άποψη του Διεθνούς Δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ, τόνισε. «Αλλά είμαστε ρεαλιστές και κατανοούμε ότι δεν θα συμπλεκόμαστε με αυτούς. ΄Ετσι συντονίζουμε τις κινήσεις μας τουλάχιστον για να αποφύγουμε ανεπιθύμητες συγκρούσεις.»

Ο Λαβρώφ τόνισε επίσης ότι οι επιθέσεις εναντίον συριακών και φιλοσυριακών δυνάμεων σε περιοχές ελεγχόμενες από τους Αμερικανούς, οι οποίοι διακηρύσσουν και διαβεβαιούν ότι η παρουσία τους στη Συρία αποβλέπει αποκλειστικά στην εξουδετέρωση των τρομοκρατών, θα έπρεπε να προκαλούν την διεθνή καταδίκη.

Ο Λαβρώφ χαρακτήρισε επίσης ανεύθυνες τ τις δηλώσεις της Νίκη Χάλι, εκπροσώπου των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες «να βομβαρδίσουν το προεδρικό μέγαρο του Μπάσαρ Άσαντ στην Δαμασκό, ακόμη και αν είναι μέσα Ρώσοι εκπρόσωποι». ( Η δήλωση προκάλεσε προειδοποίηση του αρχηγού του Ρωσικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγού Γκερασίμωφ, ότι σε τέτοια περίπτωση, ρωσικοί πύραυλοι θα πλήξουν τα αεροσκάφη, τις βάσεις και τα σκάφη εκτόξευσης των αμερικανικών πυραύλων.)

Μετάφραση: Μιχαήλ Στυλιανού
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.