Μία ξεχωριστή συναυλία κοινωνικής μουσικοθεραπείας, που απαλύνει τον πόνο των ασθενών, βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους και αυξάνει την αυτοπεποίθηση τους, διοργανώνει η ομάδα Μουσικοθεραπείας του ΚΔΑΠμεΑ “ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ” . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018, στις 18:00, στην Αίθουσα Θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης, με τίτλο «Εγώ θα σου μιλώ με τα τραγούδια».
Τα παιδιά του ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» , ετοιμάζονται να δώσουν την πρώτη συναυλία τους. Μέσα από γνωστά τραγούδα αλλά και μέσα από τα τραγούδια που τα ίδια έχουν συνθέσει στη διαδικασία του «Songwriting», καλούνται να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα, τις ανησυχίες, τις χαρές και τις λύπες της καθημερινότητάς τους και να συνδεθούν με τη βαθειά αλήθεια τους.
moysikotherapeia 1Η Μουσικοθεραπεία έρχεται να αποτελέσει σχεδία έκφρασης σε προ-μη λεκτικό στάδιο και να αποκρυσταλλώσει συναισθήματα που άλλες λεκτικές ψυχοθεραπείες δυσκολεύονται. Έτσι, κατά τη διάρκεια της συναυλίας θα προβληθεί και αυτή η γοητευτική πλευρά της μουσικής, παρουσιάζοντας αποσπάσματα από το οπτικοακουστικό υλικό της Μουσικοθεραπεύτριας και των συνεδριών του εκάστοτε παιδιού. Με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σε όλα τα παιδιά η δυνατότητα να συμμετέχουν στο κοινωνικό γεγονός μιας συναυλίας, σεβόμενοι πάντα τα όρια που τα ίδια τα παιδιά θέτουν.

Η Μουσική αποτελεί ασφαλές κανάλι οργανωμένης ροής συναισθημάτων προς μία δημιουργική και λειτουργική ζωή. Η συναυλία αυτή έρχεται να προωθήσει την επικοινωνία με τους άλλους, δηλαδή να βασιστεί στη σκέψη του να κατανοείς και να γίνεσαι κατανοητός, με στόχο την αύξηση ανοχής στο τι εκφράζεται, την αύξηση της άνεσης του να μιλάει κανείς για δύσκολα συναισθήματα, την ικανότητα να έχει κανείς αυθόρμητες, εποικοδομητικές και αμοιβαία ευχάριστες αλληλοεπιδράσεις μέσω της μουσικής δημιουργίας και την ικανότητα να αποκτά σχέσεις εμπιστοσύνης, χωρίς άγχος, με άλλους ενήλικες πέραν του οικογενειακού κρίκου.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται όμως μόνο με την παρουσία κοινού (φίλων και γονέων), δίνοντας έτσι σε όλους τους συμμετέχοντες τη δυνατότητα και το δικαίωμα της ικανοποίησης και υπερηφάνειας της δημιουργικότητάς τους.
Η επιμέλεια της συναυλίας ανήκει στη Μουσικοθεραπεύτρια της δομής ΚΔΑΠμεΑ «ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ» κα Δανάη Γιωγιού.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.