Το σήριαλ με την εγκατάσταση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στις ανατολικές περιοχές της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται με νέα επεισόδια.
Όπως ανακοίνωσε ο πρύτανης του ιδρύματος κ. Αχιλλέας Ζαπράνης την ερχόμενη Τρίτη 13 Μαρτίου θα συνεδριάσει η σύγκλητος προκειμένου να κάνει την αποδοχή δωρεάς 140 στρεμμάτων που παραχωρεί προς το πανεπιστήμιο, ο δήμος Θέρμης. Σε αυτήν την έκταση θα αναγερθούν οι εγκαταστάσεις του ΠΑΜΑΚ. Η έκταση αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, οριοθετείται στο Ν. Ρύσιο.

Να θυμίσω πως η πρώτη παραχώρηση έκτασης προς το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, για το ίδιο σκοπό, έγινε από τον δήμο Θερμαϊκού, στην περιοχή Τσαΐρια, που όμορο κομμάτι σ' αυτή την έκταση κατέχει και ο δήμος Θέρμης. Δυστυχώς το ΠΑΜΑΚ δεν εκμεταλλεύτηκε την δωρεάν παραχώρηση και μετά από απραξία πέραν της δεκαετίας, κατά την οποία ούτε μελέτη πραγματοποιήθηκε (πόσο μάλλον να πέσει το πρώτο τούβλο) η έκταση επανήλθε, σύμφωνα με όρους της πράξης παραχώρησης, στον Δήμο Θερμαϊκού.

Τώρα το ΠΑΜΑΚ επέλεξε τον γειτονικό δήμο Θέρμης και ζήτησε την παραχώρηση ανάλογου χώρου 140 στρεμμάτων σε όμορη περιοχή και πάλι στα Τσαΐρια. Μακάρι να ευοδωθούν οι προθέσεις των δωρητών και των για δεύτερη φορά ευεργετηθέντων. Πάντως τελείως ρεαλιστικά το πρόβλημα εντοπίζεται στην ατάκα του ανέκδοτου (ελαφρώς παραφρασμένου) "είδες που στα έλεγα ; "Χώροι υπάρχουν, λεφτά δεν υπάρχουν".

Και εν κατακλείδι και οι δύο δήμοι (Θέρμης και Θερμαϊκού) θα ωφεληθούν από την ενδεχόμενη δημιουργία του πανεπιστημιακού campus στην περιοχή. Το ερώτημα είναι: "θα γίνει άραγε;" ή η νέα εξέλιξη θα αποτελέσει άλλη μια πομφόλυγα ;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.