Τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, στις 20:00, φιλοξενούμε τον Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης -έδρα Gladstone, Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης- Στάθη Καλύβα στη διάλεξη:
 
Πως φαντάζομαι το μέλλον της Ελλάδας

«Μια ανάλυση με βάση τα δεδομένα που διαθέτουμε για το πως θα μπορούσε να μοιάζει η Ελλάδα σε είκοσι χρόνια από τώρα».
 


Στα πλαίσια της διάλεξης το Μουσείο Οίνου θα είναι επισκέψιμο 19:00-20:00.
Είσοδος ελεύθερη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

2 comments:

  1. Μερικές απο τις "απόψεις" του κ. Καλυβά
    1) Οι πραξικοπηματίες συνέβαλαν τελικά στον πλήρη εκδημοκρατισμό της Δεξιάς και διαμέσου αυτής και της χώρας. Δίχως τον Απρίλιο του ’67 δεν θα είχε υπάρξει ο Ιούλιος του ’74. (όπως λέμε, για να υπάρξει ειρήνη, κάνουμε πόλεμο...)

    2) Αν και επιχείρησαν να κρατήσουν την κοινωνία στάσιμη, να την παγώσουν δηλαδή, συνέβαλαν τελικά με έμμεσο τρόπο στο ραγδαίο αξιακό και πολιτισμικό εκσυγχρονισμό της (σ.σ. οι Παπαδόπουλος, Παττακός κτλ).

    3) Ο ομαλός εκδημοκρατισμός ήταν ανέφικτος την εποχή εκείνη για μια σειρά λόγων και, επομένως, το πραξικόπημα ήταν αναπόφευκτο, αλλά επίσης συνιστούσε εκ των πραγμάτων τον πιο πιθανό δρόμο προς τη δημοκρατία.

    4) Δεν υπάρχουν ασφαλείς δείκτες για να μετρηθεί, όμως αρκετοί αντικειμενικοί παρατηρητές της εποχής κάνουν λόγο για μια επιφανειακή μεν αλλά πλατιά αποδοχή της Δικτατορίας.(βρε να μη το καταλάβουμε, να τους κρατήσουμε )

    5) Η δικτατορία ταυτίστηκε με μια εποχή μεγάλης οικονομικής ανόδου και αισιοδοξίας, με την κορύφωση ουσιαστικά του μεταπολεμικού ελληνικού οικονομικού θαύματος. Η χώρα αστικοποιήθηκε, η οικοδομική δραστηριότητα γνώρισε δόξες, το οδικό δίκτυο επεκτάθηκε, ο εξηλεκτρισμός της χώρας ολοκληρώθηκε και πραγματοποιήθηκαν μεγάλης κλίμακας ξένες επενδύσεις.(μετά ..χαθήκανε)

    6) Πολλές τέχνες άνθησαν και η νεολαία προσέγγισε μαζικά τα δυτικά πρότυπα διασκέδασης, κατανάλωσης και ζωής. Η κοινωνία του 1974 μικρή σχέση είχε με αυτή του 1964.(μέχρι και τα ξερονήσια άνθισαν πολιτιστικά με τόσους δημοκράτες καλλιτέχνες παραθεριστές...)

    7) Η δικτατορία επιτάχυνε τη διαδικασία κοινωνικού εκσυγχρονισμού γνωρίζοντας πως η αποδοχή της εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από την οικονομική ανάπτυξη και ενισχύοντας την τάση των ανθρώπων για αναζήτηση της ευτυχίας στην ιδιωτική σφαίρα. (ουαου..αποφύγαμε τον κρατισμό...)

    8) Η δικτατορία ξεπεράστηκε εύκολα και γρήγορα. Ισως γιατί υπήρξε ένα μικρό διάλειμμα δίχως μεγάλη σημασία.(καλέ, αυτό επανάσταση ήτανε!!)
    (ερωτηματικά για την επιλογή...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να καλεσουν και κάποιον απο τον Συριζα να μας αναλυσει για την οικοδομηση του σοσιαλισμου απο την κυβέρνηση του Συριζα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.