Για άλλη μια χρονιά η Αγία Τριάδα με πρωτοβουλία του Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης του χωριού είχε την τιμητική της μετά την αναστάσιμη λειτουργία.
Όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια τα μέλη του συλλόγου έχουν έτοιμα τα όμορφα φαναράκια που με το "Χριστός Ανέστη" τα αφήνουν κι αυτά ανεβαίνουν στον απριλιάτικο νυχτερινό ουρανό χαρίζοντας μια πανέμορφη εικόνα που δένει τέλεια με τον επίγειο φωτισμό των αναμμένων λαμπάδων, που σχηματίζουν πύρινα μικρά ρυάκια.
Και όλα αυτά με τα συναισθήματα αγάπης που μας πλημμυρίζουν,  το τσούγκρισμα των κόκκινων αυγών και το φιλί της αγάπης με τα προσφιλή μας πρόσωπα πιστοποιούμε πως δενουν απόλυτα.
Μπορεί τα φαναράκια να θυμίζουν λίγο κινέζικη παράδοση αλλά πιστεύουμε ότι σε μερικά χρόνια πολλοί θα είναι οι επισκέπτες που θα κάνουν Ανάσταση στην Αγία Τριάδα για το εντυπωσιακό αυτό θέαμα. Και έτσι θα προστεθεί στα τοπικά έθιμα του χωριού.
Χριστός Ανέστη σε όλους !!! Με υγεία, αγάπη και χαμόγελο !!!












Οι φωτο είναι παρμένες από τον τοίχο του Χρηστος Σημαδοπουλος
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.