Στο πλευρό όλων των Ελλήνων πολιτών, για άλλη μια εβδομάδα
Την Τετάρτη 11 Απρίλη, η Πλεύση Ελευθερίας βρέθηκε στο Νοσοκομείο Φυλακών Κορυδαλλού, όπου η Ζωή Κωνσταντοπούλου συνάντησε τον απεργό πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη, και ανέλαβε την υπεράσπισή του στο αίτημα του, μαζί με την ήδη συνήγορό του Ηλέκτρα Λύδα Κούτρα.

Ο Βασίλης έχει περάσει όλη την ενήλικη ζωή του στη φυλακή και κατέκτησε το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Τελείωσε το Λύκειο με βαθμό 19,9, πέρασε δεύτερος στο Πολιτικό της Νομικής και πέρασε με άριστα τα μαθήματα του πρώτου εξαμήνου που έδωσε από τη φυλακή. Το Υπουργείο με εκδικητικό τρόπο αρνείτο την χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών με βραχιολάκι στο Βασίλη εξωθώντας τον στο θάνατο.

Ο Βασίλης Δημάκης έφτασε στο σημείο να μην διστάσει να θυσιάσει ακόμα και την ίδια του τη ζωή στον τον αγώνα του και στο παράδειγμά του για εκπαίδευση. Βρισκόταν επί 30 ημέρες σε απεργία πείνας και επί 8 ημέρες σε απεργία δίψας, γεγονός που αποδεικνύει τη θέληση αυτού του ανθρώπου να ζήσει με αξιοπρέπεια.

Την Παρασκευή 13 Απριλίου η αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει ο Βασίλης Δημάκης, απορρίφθηκε από το Συμβούλιο Φυλακών Κορυδαλλού, με εντολή του Κοντονή. Αποδεδειγμένα ο Εισαγγελέας των φυλακών είχε επισκεφθεί την προηγούμενη ημέρα το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Την Παρασκευή στις 8μ.μ. η Πλεύση Ελευθερίας ήταν  έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, προκειμένου οι συνήγοροί του Ζωή Κωνσταντοπούλου και Ηλέκτρα Λήδα Κούτρα να ζητήσουν από τον Κοντονή να δώσει τέλος στην αργή δολοφονία του Βασίλη Δημάκη, που συνεχιζόταν εν γνώσει του και με προσωπική του ευθύνη και συμμετοχή. Ωστόσο, ο Κοντονής ήταν άφαντος, ενώ μας ενημέρωσε η ασφάλεια του κτιρίου ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν άδειο (Παρασκευή απόγευμα!!) και πως δεν υπήρχε κανείς να δεχθεί το αίτημα. Η αστυνομική παρουσία ήταν ασφυκτική και εκείνο το απόγευμα, για να φυλάει ένα «άδειο κτίριο» από φοιτητές και πολίτες αλληλέγγυους στο Βασίλη.

Τελικά, το Σάββατο 14 Απριλίου, το Υπουργείο δέχθηκε να δοθούν άδειες στον Βασίλη Δημάκη για να παρακολουθήσει τη Σχολή του. Η σχετική διαβεβαίωση δόθηκε επίσημα στον ίδιο τον Βασίλη από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου κ. Δουλάμη που τον επισκέφθηκε, την ώρα που ο Βασίλης ήταν ετοιμοθάνατος. Ο Βασίλης σταμάτησε την απεργία δίψας και μεταφέρθηκε σε κανονικό Νοσοκομείο.


"Είμαστε περήφανοι που στηρίξαμε τον Βασίλη, τόσο κινηματικά όσο και νομικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ως συνήγορό του. Ο Βασίλης διεκδίκησε με σθένος και αξιοπρέπεια, με όπλο τη ζωή του και το δίκιο του, το αναφαίρετο δικαίωμά του στην μόρφωση και στην εξέλιξη".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.