Τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου αποφάσισαν να κάνουν μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς στο δήμο Θέρμης. Μέσα από τη συμμετοχή τους στα τετράωρα σεμινάρια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης της ανθρωπιστικής οργάνωσης “Kids save lives”, τα Παιδιά σώζουν Ζωές. 

Η αρχή στο δήμο Θέρμης έχει, ήδη, γίνει από τα 1ο και 2ο Δημοτικά Σχολεία Ν.Ραιδεστού και το ΕΠΑΛ Βασιλικών. Σειρά έχουν το 2ο Γυμνάσιο Θέρμης (Ν. Ρύσιο) την Παρασκευή 18/5 και τα δημοτικά σχολεία Ν. Ρυσίου και Βασιλικών την Τρίτη 22/5 και την Πέμπτη 24/5 αντίστοιχα. 

Η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ευρώπη σε ποσοστά ανθρώπων που επιβιώνουν μετά από μια εξωνοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή. Σε άλλες χώρες, όπως η Δανία, όπου από το 1995 εκπαιδεύονται μαθητές χωρίς να αλλάξει κανένας άλλος παράγοντας, είδαν να τριπλασιάζεται ο αριθμός των ανθρώπων που επέστρεφε στην ζωή μετά την καρδιακή ανακοπή και είδαν, επίσης, να δεκαπλασιάζεται ο αριθμός των ατόμων που θα ξεκινούσαν πλέον ΚΑΡΠΑ.

Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ πρέπει να μάθει πως να σώζει ανθρώπινες ζωές, γιατί τα ασθενοφόρα δεν μπορούν να πετάξουν….. ΔΕΝ απαιτείται να είναι κάποιος υγειονομικός, εθελοντής σε μία ομάδα ή ενήλικος. Χρειάζεται απλά να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ για να μπορέσεις να βοηθήσεις τον συνάνθρωπο, φίλους, γείτονες, συναδέλφους, συμμαθητές, γονείς, τα ίδια τα παιδιά σου.

Κατά την τετράωρη εκπαίδευση οι συμμετέχοντες θα μάθουν:
• Αξιολόγηση αναπνοής – αξιολόγηση ζωής
• Σωστή κλήση για βοήθεια
• Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση , σε περίπτωση που ένα παιδί ή ενήλικας, δεν αναπνέει (ΚΑΡΠΑ)
• Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (επίδειξη)
• Αντιμετώπιση πνιγμού (υγρό στοιχείο)
• Πλάγια θέση ασφαλείας – θέση ανάνηψης (σε περίπτωση απώλειας των αισθήσεων)
• Αντιμετώπιση πνιγμονής από ξένο σώμα (απόφραξη αεραγωγού)
• Πρόληψη και αντιμετώπιση τραυματισμών-αιμορραγίας


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.