Ενεργά συμμετέχων ο Δήμος Θερμαϊκού στη μεγαλύτερη εθελοντική δράση της χώρας, «Lets do it Greece», προσκάλεσε για άλλη μία χρονιά τους πολίτες να παρευρεθούν και να συνδράμουν μιας συντονισμένης προσπάθειας προώθησης των αξιών του εθελοντισμού, με δύο αξιόλογες δράσεις.

Την πρωτοβουλία ανέλαβε η Διοίκηση του Δήμου, μέσω των Αντιδημαρχιών Καθημερινότητας και Καθαριότητας και των Συμβουλίων των Τοπικών Κοινοτήτων Περαίας και Αγίας Τριάδας, με τον κόσμο να ανταποκρίνεται θερμά στο κάλεσμα.

Η συνάντηση ορίστηκε για την Κυριακή 29 Απριλίου και ώρα 11.00 το πρωί, καλύπτοντας δύο «μέτωπα». Το πρώτο στην Περαία, στο Πάρκο της Κυκλοφοριακής Αγωγής και της γύρω περιοχής και το δεύτερο στην Αγία Τριάδα, στην περιοχή της Σκάλας, με τις δράσεις να υλοποιούνται με τη σύμπραξη τοπικών συλλόγων, φορέων και πλήθους εθελοντών.

Ο στόχος που είχε τεθεί εξαρχής και ολοκληρώθηκε με επιτυχία αφορούσε στον εξωραϊσμό
και την αισθητική αναβάθμιση των χώρων, με εργασίες καθαρισμού, βαψίματος, δενδροφύτευσης και συνολικής ανάπλασης των περιοχών.

Στις δράσεις συμμετείχαν, επιδεικνύοντας πνεύμα κοινωνικής προσφοράς και περιβαλλοντικής αφύπνισης, ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Σύλλογος του Δήμου Θερμαϊκού, ο Πολιτιστικός Οικολογικός Σύλλογος Περαίας (ΠΟΣΠ), το 6ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων, ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας, ο Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αγίας Τριάδας «Πυρσός» και ο Σύλλογος Φίλων Θερμαϊκού «ΑΠΟΛΛΩΝ».

Το κεντρικό σύνθημα του Lets do it Greece, «Γίνε η αλλαγή που περιμένεις», λειτούργησε ως κίνητρο για όλους τους εθελοντές, μικρούς και μεγάλους, που έλαβαν μέρος στις κυριακάτικες δράσεις, οι οποίοι παρακινούν με τη στάση τους όλον τον κόσμο, να δράττει κάθε ευκαιρία προσφοράς με γνώμονα το κοινό καλό.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.