Ένα σημαντικό θέμα, ανάμεσα σε άλλα, που είχε συζητηθεί στην προ διμήνου περίπου συνάντηση του Δημάρχου Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτη, με τον Πρόεδρο του ΟΣΕΘ, κ. Αμπατζά και αφορούσεστην πύκνωση των δρομολογίων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού, κυρίως κατά τη θερινή περίοδο λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης, έγινε δεκτό.

Η απόφαση τροποποίησης λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΘ, που εξυπηρετούν την περιοχή, έρχεται να λειτουργήσει προς όφελος των μετακινούμενων, διευκολύνοντας το επιβατικό κοινό μέσω της αναπροσαρμογής των γραμμών, ώστε να συμβαδίζουν με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής αυτής του χρόνου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αλλαγή του προγράμματος λειτουργίας της γραμμής No69 «ΑΣ ΙΚΕΑ – Επανομή» για τη θερινή περίοδο από 01/07/2018 έως 31/08/2018, με το τελευταίο δρομολόγιο να αναχωρεί στις 00:00 από τον ΑΣ ΙΚΕΑ με προορισμό την Επανομή.

Επιπλέον και ιδιαίτερης αξίας για το επιβατικό κοινό, η απόφαση για πρόωρη εφαρμογή του θερινού προγράμματος λειτουργίας της ανωτέρω γραμμής, με αυξημένο αριθμό οχημάτων, για τα Σαββατοκύριακα του Ιουνίου, με ημερομηνία έναρξης την 18η Ιουνίου, δηλαδή νωρίτερα από την κανονική έναρξη της ισχύος της.

Μέτρο προς τη βέλτιστη εξυπηρέτηση του αυξημένου επιβατικού κοινού αποτελούν οι εν λόγω τροποποιήσεις, διευκολύνοντας την πιο προσιτή πρόσβαση σε μια περιοχή που κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών βλέπει τον πληθυσμό της, εξαιτίας επισκεπτών και εποχιακών κατοίκων, να αυξάνεται ραγδαία.

Σημείωση ακτιβιστή: ίσως η σημαντικότερη παρέμβαση που θα μπορούσε να γίνει (κι αυτό κατά καιρούς το ακούσαμε σαν αίτημα από εκπροσώπους της τοπικής νεολαίας) θα ήταν η επιμήκυνση του ωραρίου λειτουργίας των Νο 71, 72, 76, 77 που εξυπηρετούν Περαία, Ν. Επιβάτες, Αγία Τριάδα, Κερασιά, Αγγελοχώρι και Μηχανιώνα, ή έστω ενός εξ αυτών των γραμμών, για τουλάχιστον μια ώρα το βράδυ (ίσως μέχρι τις 01.00 πμ). Κι αυτό γιατί παιδιά που επιστρέφουν από την πόλη αναγκάζονται να χρησιμοποιούν διάφορα μέσα για την επάνοδο στις οικίες τους.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.