Την επόμενη εβδομάδα o «Κλεισθένης» θα κατατεθεί  στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής και στην συνέχεια θα πάει στην Ολομέλεια για ψήφιση.
Το νομοσχέδιο βρίσκεται σήμερα στην ΚΕΝΕ και αύριο εισάγεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και προβλέπει την διεξαγωγή του Α΄ Γύρου των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 και την διεξαγωγή του Β΄ Γύρου  την επόμενη Κυριακή, 20 Οκτωβρίου.
Το νομοσχέδιο προβλέπει ακόμα την κατάτμηση της Β΄ Περιφέρειας Αθηνών σε τρεις μικρότερες εκλογικές περιφέρειες, όπως και την κατάτμηση της Περιφέρειας Αττικής σε δυο περιφέρειες.
Με υπουργική απόφαση, τέλος, η Μακρόνησος φεύγει από την Τζια και στο εξής θα ανήκει στο Δήμο Λαυρίου.
Ο «Κλεισθένης» περιέχει και την πρόβλεψη για σύσταση Επιτροπής Ειδικών, η οποία και θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα κατοχυρωθεί το δικαίωμα της ψήφου στους ‘Ελληνες του εξωτερικού που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους της χώρας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.