Γράφει ο Κωνσταντίνος Κοκολάκης
τ. Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας
Σήμερα το Πυροσβεστικό Σώμα, οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας και η Πολιτική Προστασία γενικότερα στην Κεντρική Μακεδονία θρηνούν …!
Ο Υποστράτηγος ε.α. Στυλιανός Αμπαράς , ο αγαπητός σε όλους Στέλιος, έφυγε για το τελευταίο του ταξίδι στην Χώρα τον Αγγέλων…!  Και ήτανε μόλις 57 ετών…!
Ο Αρχηγός της τάξης του 1985, ο πρώην Διοικητής Χαλκιδικής και ο μετέπειτα πρώην Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ, άφησε την τελευταία του πνοή μετά από έντονο καρδιακό επεισόδιο , από το οποίο δεν επανήλθε σε καμιά στιγμή, ενώ νοσηλευόταν στην Εντατική Μονάδα του Νοσοκομείου του Αγίου Παύλου στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταφερθεί σε κώμα, βυθίζοντας σε θλίψη όλους όσους συνεργάστηκαν μαζί του, από οποιαδήποτε θέση και με οποιαδήποτε ιδιότητα!
Το φίλο μου Στέλιο τον γνώρισα πριν από 20 χρόνια στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στη χερσόνησο της Κασσάνδρας… Θυμάμαι τον Υποπυραγό τότε Στέλιο Αμπαρά να έχει πιάσει μόνος του τον αυλό και να αντιμετωπίζει σε μια πλάγιά τις πύρινες φλόγες….!
Από τότε με το Στέλιο ζήσαμε μαζί την οργάνωση των Καποδιστριακών Δήμων στη Χαλκιδική σε θέματα δασοπροστασίας και δασοπυρόσβεσης. Μαζί είχαμε αγωνιστεί ώστε με τα χρήματα (100.000.000 δρχ) που δόθηκαν στους 13 ΟΤΑ το 1999 να χρησιμοποιηθούν για την αγορά μικρών πυροσβεστικών οχημάτων, που να χρησιμοποιούνται και για την άντληση νερών σε περίπτωση πλημμύρας.
Όλα αυτά τα χρόνια η φιλία μας συνεχώς δυνάμωνε και χάρηκα ιδιαίτερα όταν ανέλαβε προήχθη σε Ταξίαρχο και ανέλαβε Διοικητής της 2ης ΕΜΑΚ! Ο κατάλληλος άνθρωπος για αυτή τη θέση!
Απ’ όποια Υπηρεσία πέρασε, κατάφερε χάρις στο χαρακτήρα του, να τον αγαπήσουν όλοι!
Δεν είναι τυχαίο ότι, αν και έχει αποστρατευτεί εδώ και μερικά χρόνια, στις αναρτήσεις του FB, που αναφέρονται στο θάνατό του, πολλοί πυροσβέστες αναφέρονται στο χαμό του Διοικητή τους, αλλά και αντίστοιχες και οι αναρτήσεις των εθελοντών που συνεργάστηκαν μαζί του.
Ένας φίλος μου και γνωστός του, όταν του ανακοίνωσα το θλιβερό μαντάτο, με ρώτησε:
«Είναι δυνατόν αυτός ο δίμετρος γίγαντας να έφυγε από τη ζωή;»
Και όμως αύριο το πρωί στις 10:30 θα αποχαιρετήσουμε το δίμετρο γίγαντα, τον χαμογελαστό φίλο, τον Διοικητή, τον Υποστράτηγο Στέλιο Αμπαρά, στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Πολύγυρο Χαλκιδικής στην ιδιαίτερη πατρίδα του!
Θερμά συλλυπητήρια στη γυναίκα του Άννα και στα τρία του παιδιά, αλλά και στη μητέρα του…!
Καλό Ταξίδι και Καλό Παράδεισο Φίλε μου Στέλιο!
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει!
Αιωνία η μνήμη σου!

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.