Μοναδικές στιγμές με κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές και μουσικούς μάς προσφέρει αυτό το καλοκαίρι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, βγαίνοντας από τις κλειστές του αίθουσες και μεταφέροντας τη δραστηριότητά του σε εξωτερικό χώρο. Η όμορφη πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια, με την απεριόριστη θέα στον Θερμαϊκό κόλπο μέχρι τον Όλυμπο, γίνεται ένας δημόσιος χώρος πολιτισμού τον οποίο μπορούν να χαρούν όλοι. Με ελεύθερη είσοδο και με χαλαρή, καλοκαιρινή διάθεση, όρθιοι, βολτάροντας ή καθισμένοι στα σκαλιά, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης θα απολαύσουν τέσσερις μεγάλες συναυλίες, μία κάθε Παρασκευή από τις 15 Ιουνίου έως τις 6 Ιουλίου 2018. Η ώρα έναρξης σε όλες είναι 21:30.

15.6.2018

Μ. ΜΗΤΣΙΑΣ - Κ. ΚΑΡΑΜΠΕΤΗ: 
Ο ΓΚΑΤΣΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ


Ο Μανώλης Μητσιάς, ο οποίος ευτύχησε να ερμηνεύσει πρώτος τα περισσότερα τραγούδια του Νίκου Γκάτσου, καλεί την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, την κορυφαία Ελληνίδα ηθοποιό, να αποδώσουν μαζί τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε και θα αγαπάμε πάντα γιατί συνθέτουν τη συλλογική μας μνήμη και μας εμψυχώνουν και στους καλούς και στους δύσκολους καιρούς.
Μια πανηγυρική συναυλία μετά την απήχηση που γνώρισε την περυσινή χειμερινή περίοδο στην Αθηναϊκή αίθουσα του Φ. Σ. «Παρνασσός» και την sold out παράσταση στο Ηρώδειο στις 6/10/2017.
Ένα αφιέρωμα από καρδιάς στον ποιητή των τραγουδιών και μέσα από αυτό μια ολοκάθαρη μουσική διαδρομή στην ιστορία και τον πολιτισμό της νεώτερης Ελλάδας. O αξεπέραστος Μανώλης Μητσιάς συναντιέται στην σκηνή με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που απαγγέλλει στίχους του ποιητή και τραγουδά για πρώτη φορά επί σκηνής.
Τραγούδια σε στίχους του Νίκου Γκάτσου, του ποιητή που έδωσε τον κανόνα του καλού ελληνικού τραγουδιού και που αγαπήθηκε όσο λίγοι ομότεχνοί του.
Μια βραδιά γεμάτη μελωδίες των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Δήμου Μούτση, Λουκιανού Κηλαηδόνη και Ηλία Ανδριόπουλου: Μη μου χτυπάς τα μεσάνυχτα την πόρτα, Ο Γιάννης ο Φονιάς, Τ΄Αστέρι του Βοριά, Αθανασία, Κεμάλ, Αύριο πάλι, Ραλλού, Άσπρη μέρα και για μας, Χάρτινο το Φεγγαράκι, Αθήνα, Ηταν καμάρι της αυγής, είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους των υπέροχων τραγουδιών που θα ακουστούν αυτό το βράδυ. Πλαισιωμένοι από ένα λιτό μα στιβαρό μουσικό σχήμα που παραπέμπει στη λιτότητα και στιβαρότητα της ζωής και του έργου του Νίκου Γκάτσου, οι δύο ερμηνευτές υπόσχονται να μας χαρίσουν το πορτρέτο αυτής της Δωρικής μορφής των Γραμμάτων μας σκιαγραφημένο τόσο από στίχους και κείμενα του ιδίου όσο και από κείμενα άλλων για εκείνον σε επιμέλεια Αγαθής Δημητρούκα.

Μανώλης Μητσιάς Τραγούδι
Διαβάζει η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Αχιλλέας Γουάστωρ Πιάνο
Ηρακλής Ζάκκας Μπουζούκι, μαντολίνο

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη


22 Ιουνίου 2018 

ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΠΑΚΙΡΤΖΗΣ & ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΤΑ ΒΟΥΝΑ: ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΡΕΤΡΟ


«Θέλω να πάρω τα βουνά», από το ομότιτλο σατιρικό τραγούδι που θα ακουστεί και στη συναυλία, είναι το όνομα του σχήματος που αποτελείται από τον Αργύρη Μπακιρτζή (τραγούδι), την Εύη Μάζη (φλάουτο, πιάνο, τραγούδι), τον Κώστα Βόμβολο (ακορντεόν, πιάνο) και τον Μιχάλη Σιγανίδη (κοντραμπάσο). Με σημείο εκκίνησης αστικά και λαϊκά τραγούδια του μεσοπολέμου, το πρόγραμμα ανοίγεται συνειρμικά σε διάφορα μουσικά ιδιώματα και είδη, από παραδοσιακά και δημοτικοφανή έως οπερετικά και επιθεωρησιακά κομμάτια, από ανατολίτικα έως δυτικότροπα και από χιουμοριστικά έως λυρικά, πάντοτε όμως αναζητώντας «ένα δικό μας ρετρό». Η παράσταση επαναλαμβάνει σε γενικές γραμμές το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί πέρυσι για ένα σχετικό αφιέρωμα στη Λυρική Σκηνή.

Αργύρης Μπακιρτζής Τραγούδι
Εύη Μάζη Φλάουτο, πιάνο, τραγούδι
Κώστας Βόμβολος Ακορντεόν, πιάνο
Μιχάλης Σιγανίδης Κοντραμπάσο

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη


29 Ιουνίου 2018

Μ. ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ - Ε. ΠΑΣΠΑΛΑ: ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΥΚΛΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ


Δυο σπουδαίες τραγουδίστριες με κοινή αγάπη στο ελληνικό αλλά και το ξένο τραγούδι, ξανασυναντιούνται μετά από χρόνια.

Ένα μουσικό ταξίδι με ελληνικούς και ξένους σταθμούς, τραγούδια που αγαπήσαμε, σιγοτραγουδήσαμε και κάποια απ΄ αυτά έγραψαν ιστορία.
Τραγούδια από τα Νέγρικα του Λοΐζου και του Νεγρεπόντη μέχρι τη μελοποιημένη ποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι, του Θάνου Μικρούτσικου και από τις μπαλάντες του Σαββόπουλου και τα ερωτικά της Καραΐνδρου και του Κυπουργού, έως και τις μελωδικές στιγμές της Ρεμπούτσικα και του Καλαντζόπουλου, δίνουν το στίγμα αυτής της μουσικής συνάντησης.
Δεν λείπουν όμως και μεγάλα και σπουδαία τραγούδια του διεθνούς μουσικού ρεπερτορίου με τζαζ αναφορές που τόσο αγαπούν και οι δυο ερμηνεύτριες.
Ιδιαίτερη αναφορά και στους δυο μουσικούς, Τάκη Φαραζή στο πιάνο και David Lynch στα πνευστά, που θα απογειώσουν το μουσικό ταξίδι στον χρόνο και στους ήχους.

Μαρία Φαραντούρη Τραγούδι
Έλλη Πασπαλά Τραγούδι
Τάκης Φαραζής Πιάνο
David Lynch Πνευστά - κρουστά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη



ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΤΟΥΜΠΑΝΑΚΗ: ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ


H Αγγελική Τουμπανάκη, πολυσχιδής και ιδιαίτερα ταλαντούχα ερμηνεύτρια, performer και μουσικός, μας προσκαλεί στη μουσική παράσταση Συνδέσεις. Μια περιπλάνηση στη σύγχρονη ελληνική σκηνή και στην παράδοση των Βαλκανίων και της Μεσογείου. Μια παράσταση με μουσικές που συνδέονται βιωματικά και αποτυπώνονται με το σύγχρονο και πλέον διακριτό ερμηνευτικό και ενορχηστρωτικό στίγμα της Αγγελικής Τουμπανάκη.
Μετά από δώδεκα χρόνια μουσικής διαδρομής στη jazz, world jazz και electronic jazz και τη δημιουργία των μουσικών projects “Toubanaki & The Buzz Bastardz”, “Jazz Plus”, “Drum & Voice Jazztronica Duet” και "Ουλαλούμ", η Αγγελική Τουμπανάκη μας καλεί στο ιδιαίτερο μουσικό της σύμπαν με ανοιχτούς ορίζοντες στην ελευθερία της έκφρασης και τον πειραματισμό.
Μαζί με τους εκλεκτούς μουσικούς, Βασίλη Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Στάθη Άννινο στο πιάνο, Απόστολο Καλτσά στο μπάσο και τον Ηλία Δουμάνη στα τύμπανα, δομούν ένα πολυδιάστατο ηχητικό περιβάλλον με φυσικούς και ηλεκτρονικούς ήχους, λούπες και πολυφωνίες.
Μια διαδρομή με τραγούδια - ορόσημα της ελληνικής και διεθνούς δισκογραφίας, με ανοιχτούς ορίζοντες στη διάδραση και την ελευθερία της μουσικής έκφρασης.
«Συνδέσεις» ... Η Αγγελική Τουμπανάκη με τους συνεργάτες της συνδέουν το παρελθόν με το τώρα, το προσωπικό με το όλον και δημιουργούν μια παράσταση - αφήγηση. Σταθερή αφετηρία και πηγή έμπνευσης είναι η αγάπη για την συλλογική δημιουργία, την ελεύθερη επικοινωνία και τον αυτοσχεδιασμό.

Αγγελική Τουμπανάκη ερμηνεύτρια, performer, μουσικός

Βασίλης Κετεντζόγλου κιθάρα
Στάθης Άννινος πιάνο
Απόστολος Καλτσάς μπάσο
Ηλίας Δουμάνης τύμπανα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Είσοδος ελεύθερη
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.