Στο πλαίσιο σχεδίου δράσης για την προώθηση του τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού και μετά από συνάντηση, που είχε πραγματοποιηθεί μεταξύ του Δημάρχου, κ. Μαυρομάτη και εκπροσώπων της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση Ημερίδας, προσανατολισμένης στις συνθήκες και τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του τουρισμού.

Η εκδήλωση έρχεται να προστεθεί στις στοχευμένες προς την τουριστική ανάπτυξη ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Έργα, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση του Δήμου, με την οριοθέτηση των 14ων ρεμάτων, η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου και τα έργα ύδρευσης που προορίζονται για τον οικισμό του Μεσημερίου, αλλά και για την Αγία Τριάδα και τους Ν. Επιβάτες αποτελούν μερικές μόνο εξ αυτές. Σε συνδυασμό δε με μελέτες, όπως για την αποκατάσταση της διάβρωσης των ακτών, την εγκατάσταση πλωτώνεξέδρων στη Ν. Μηχανιώνα και την οριοθέτηση των χερσαίων ζωνών δημιουργείται οι συνθήκες για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, η οποία έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 25 Ιουνίου στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του HOTELGOLDENSTAR στην Περαία, ξεκινάει στις 18.30,με ώρα προσέλευσης μεταξύ 18.00 – 18.30, ενώ στόχος είναι να τεθούν επί τάπητος ζητήματα σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη και τις δυνατότητες που προσφέρονται.

Παρόντες θα είναι ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Μαυρομάτης, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Ζορπίδης, και η κα. Πουλουκτσή του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής και Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Επίσης, εκπρόσωποι της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού (ΤΕΘ), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, των Τουριστικών Πρακτόρων, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Λιμεναρχείου, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Πρόεδροι των Κοινοτήτων, ενώ τη συζήτηση θα συντονίζουν ο κ. Βεργίδης, Αντιπρόεδρος της ΤΕΘ και η κα. Παπία, μέλος των Δ.Σ. της ΤΕΘ και της Ένωσης Ελλήνων Ξενοδόχων.

Θέματα προς συζήτηση είναι η διερεύνηση μεθόδων τουριστικής προβολής,  εκσυγχρονισμού των υποδομών για προσέλκυση νέων επισκεπτών, αλλά και η ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης του εγχώριου πληθυσμού, προσβλέποντας στην οικοδόμηση κατάλληλων συνθηκών για ποιοτική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και επαναφορά της έννοιας της πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας.



«Ο τουρισμός αποτελεί αναμφισβήτητα ένα από τα ισχυρότερα πλεονεκτήματα της οικονομίας της χώρας. Η ευθύνη μας προς τον τόπο και του κατοίκους, μας παρακινεί να εργαζόμαστε μεθοδικά και με όραμα, ώστε να δημιουργήσουμε γόνιμο έδαφος για την άνθησή του. Οι ενέργειές μας πολλές και συντονισμένες. Σημαντικά έργα και μελέτες αναβάθμισης των υποδομών και του περιβάλλοντα χώρου, αξιοποιήσεις δημοτικών ακινήτων, αναπλάσειςτου παράκτιου μετώπου, όπως μετην περίπτωση του πεζόδρομου στα ΚΑΑΥ της Αγ. Τριάδας, συστηματική συμμετοχή στο πρόγραμμα και διεκδίκηση βράβευσης παραλιών «Γαλάζια σημαία», ημερίδες ενημέρωσης του κόσμου και των επαγγελματιών, αλλά και συμμετοχή του Δήμου σε μεγάλες τουριστικές εκθέσεις.Παράλληλα, στοχεύουμε στην διεύρυνση του τουριστικού κοινού, αλλά και στην παροχή καλύτερων και φιλικότερων υποδομών προς περισσότερες κατηγορίες κοινού, όπως για παράδειγμα τα άτομα με αναπηρίες, τοποθετώντας ειδική πλατφόρμα αυτόνομης πρόσβασης στις ακτές. Η χρόνο με το χρόνο αυξανόμενη τουριστική κίνηση δικαιώνει τις προσπάθειές μας και μας προσφέρει τη δύναμη να συνεχίζουμε», ανέφερε ο κ. Γιάννης Μαυρομάτης, Δήμαρχος Θερμαϊκού.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.