Μία ημέρα πριν από την ολοκλήρωση των 18ων Μεσογειακών Αγώνα, στην Ταραγόνα της Ισπανίας, και η ελληνική συλλογή αυξήθηκε κατά έντεκα μετάλλια. Πρωταγωνιστές σε αυτή την συγκομιδή ήταν οι κωπηλάτες μας.



Αγωνίστηκαν έξι πληρώματα και τα έξι κατέκτησαν μετάλλια, με την παρουσία της «γαλανόλευκης» κωπηλασίας να κρίνεται ως η πιο επιτυχημένη της ελληνικής αποστολής. Μέχρι και σήμερα οι εκπρόσωποι της χώρας μας έχουν συλλέξει 45 μετάλλια (12-12-21). Η διοργάνωση θα ολοκληρωθεί αύριο.

Η ελληνική συλλογή άρχισε από νωρίς το πρωί και η αρχή έγινε με… χρυσάφι. Η Κατερίνα Νικολαΐδου έδειξε ότι η νέα της κατηγορία, το σκιφ, της ταιριάζει απόλυτα και ανέβηκε στην πρώτη θέση του βάθρου.

Και τα υπόλοιπα, όμως, πληρώματά μας θα φύγουν από την Ταραγόνα με… σουβενίρ, μετάλλια.Οι Χρήστος Στεργιάκας και Στέφανος Ντούσκος κατέκτησαν το χρυσό στο διπλό σκιφ, η Θωμαΐς Εμμανουηλίδου πήρε ασημένιο στο σκιφ ελαφρών βαρών, οι Γιάννης Μαρόκος – Νίνος Νικολαΐδης ασημένιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών, ο Σπύρος Γιάνναρος χάλκινο στο σκιφ ελαφρών βαρών και ο Σπύρος Καλέντζης στο βαρύ σκιφ. Οι άνθρωποι της κωπηλασίας συνδύασαν έμπειρους κωπηλάτες με νέους και από τις διακρίσεις φαίνεται ότι θα αναδείξουν και στο μέλλον αθλητές που θα πρωταγωνιστήσουν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και η ελληνική γυμναστική, όμως, θα φύγει με μετάλλιο από την Ταραγόνα. Και αφού δεν το κατέκτησαν οι… συνήθεις ύποπτοι, οι αθλητές της ενόργανης, το κατέκτησε η νεαρή πρωταθλήτρια της ρυθμικής, η Ελένη Κελαϊδίτη. Η αθλήτρια, ύστερα από μία εκπληκτική εμφάνιση εντυπωσίασε σε κορύνες και κορδέλα, αναδείχθηκε δεύτερη στο σύνθετο ατομικό και έβαλε στην τροπαιοθήκη της την πρώτη διάκριση από μεγάλη διεθνή διοργάνωση.


Στο ταέ κβον ντό, ο Κώστας Χαμαλίδης ήρθε δεύτερος στην κατηγορία των 68 κ.

Με το χάλκινο μετάλλιο θα επιστρέψουν από την Ισπανία οι αθλήτριες του πόλο. Η εθνική επικράτησε της Γαλλίας με 15-5. Αύριο, η ανδρική ομάδα θα αγωνιστεί για το χρυσό απέναντι στη Σερβία.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε και το βόλεϊ των ανδρών. Οι διεθνείς μας νίκησαν την Αίγυπτο με 3-2. Αύριο, τα κορίτσια του βόλεϊ θα διεκδικήσουν το χρυσό μετάλλιο με αντίπαλο την Κροατία.

Κι ενώ τα πρώτα μετάλλια της ημέρας, για τα ελληνικά χρώματα, ήταν από την κωπηλασία, το τελευταίο ήρθε από τον «βασιλιά» των σπορ, τον στίβο. Ο Κώστας Δουβαλίδης τερμάτισε τρίτος στα 110 μ. εμπ. με 13.67.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.